Kirjandustuur jõuab täna Tabiverre ja Jõgevale

Raamatukogupäevad on küll lõppenud, ent nende mõttelise järjena saab Eestis sel nädalal teoks eesti kirjanike raamatukogutuur. Meie maakonnas jõuavad kirjanikud Jõgeva ja Tabivere raamatukokku.


Kirjanike raamatukogutuur kannab nime “Sõnaränd ehk eesti kirjanikud Eesti raamatukogudes XIII” ning see kestab 7.-11. novembrini. Meie maakonda külastavad selle raames Eeva Park, Toomas Vint ja Peeter Helme. Täna kell 13 saab nendega kohtuda Tabivere raamatukogus ja täna kell 17.15 Jõgeva linnaraamatukogus.

Kõik kolm on üsna mitmekülgsed loojad. Eeva Park on kirjutanud nii luulet kui ka proosat, Toomas Vint sai avalikkusele kõigepealt tuttavaks hoopis kunstnikuna, alles siis jõudsid lugejateni tema kirjanduslikud tekstid. Peeter Helme on aga mitte ainult kirjanik, vaid ka esseist ja publitsist. Ta on juhtinud ka kirjandusteemalisi raadiosaateid.

Eile olid Eeva Park, Toomas Vint ja Peeter Helme Tartumaal, kohtudes lugejatega Kõrveküla raamatukogus ja Järvselja jahilossis. Üldse on “Sõnarännu” ajal liikvel seitse “brigaadi”, millest igas kolm-kuni neli kirjanikku. Käimata ei jäeta üheski maakonnas.

“Sõnarändu” korraldavad Eesti Kirjanike Liit, kultuuriministeerium, Eesti Rahvusraamatukogu ja Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing, ettevõtmist toetab Eesti Kultuurkapital.

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus