Asfalt lumme ‒ majandusime Jõgeva linnavalitsuse moodi

Inimesed saavad vahel ikka imestada mitmesuguste tölpluste üle. Seda, et asfalti otse lumme pannakse, ei ole Jõgeval veel nähtud ja loodetavasti ei nähta enam kunagi.


 

Millest siis tekkis selline absurdne vaatepilt. Juunikuu lõpul, kui eelmist linnavalitsust ilma põhjust välja toomata umbusaldati, oli raudteeäärsete kõnniteede ja platside hange korralikult ette valmistatud. Töödega oleks saanud kohe alustada. Tegelikult nägid linnaelanikud kuidas kõige magusamal ehitusajal juulis-augustis töö seisis nädalate kaupa. Vahel tatsas paar ehitustöölist objektil, vahel polnud kedagi.

 

Nüüd on küll osaliselt kõnnitee valmis, kuid lumme ehitatud. Kuna tehnoloogiat on rängalt rikutud, siis see asfalt vaevalt üle kolme aasta vastu peab. Aga mis tänasel linnavalitsusel sellest, siis on nad kõik juba kusagil mujal. Mina elan siin praegu ja ka kolme aasta pärast. Kuigi ma töötan praegu mujal, soovin jätkuvalt, et asjad meie kodus läheksid paremini mitte ei teeks vähikäiku.

 

Tänaseks on selge, et tööd jäävad sügisel lõpetamata ja linnaelanike raudteeületamise võimalused terveks talveks ja kevadeks väga kesiseks. Asja juures on veel üks paha külg. Rahastas neid töid enamuses Keskkonnainvesteeringute Keskus. Et tööde tähtaeg on ületatud, siis võib sellega kaasneda suur rahaline kahju linna rahakotile.

 

Kes siis tasub võimalikud kahjud? Kas abilinnapea Asso Nettan? Tema ju vastutab tegematajätmiste eest. Öeldakse, et kala hakkab mädanema peast. Nii on see ka Jõgeva linnavalitsuses. Linnamajandusosakond jätkab ju samas koosseisus kui meie valitsuse ajal. Siis täitsid nad oma kohustusi suurepäraselt. Olen sügavalt veendunud, kui abilinnapeana oleks jätkanud Ants Prii, siis oleks objekti lõpupidu juba unustatud ja ehitajad saaksid kodus linnavalitsuse tänukirju imetleda.

 

Kahjuks on pea samasugune lugu ka kultuurikeskuse välilava ehitamisega. Meenub muidugi, et sotsiaaldemokraadid ei pooldanud volikogus välilava ehitamist. See ei anna siiski abilinnapeale õigust volikogu otsust torpedeerida.

 

Kahju, et meie kavandatud ja ettevalmistatud ehitistega saamatuse ja oskamatuse pärast nii on juhtunud.

Miks ei suudetud kooliaja alguseks joonida ülekäiguradasid peamistel kooliteedel? Miks ei lülitatud tänavavalgustust juuli keskpaigaks sisse nagu suuresõnaliselt lubati? Seda loetelu võiks veel pikalt jätkata.

 

Meenub kuidas toonane “opositsiooniliider” paar talve tagasi liivatas demonstratiivselt paarikümnemeetrist kõnniteelõiku, üritades sellest meediasündmust teha. Miks siis nüüd esimese lumega ei jõutud kõrvaltänavaid puhastada ega kõnniteid liivatada? Kas linnavalitsus on huvi tundnud, kui paljusid tänaval murtud luudega inimesi on doktor Põdder pidanud viimastel päevadel vastu võtma?

 

Kritiseerida ongi lihtsam, kui ise midagi ära teha. Arvan, et mul on see õigus, sest minu tegemisi on linnapildis näha. Asso Nettani tegemistest meenub vaid talvine lumememm, mis on tänaseks ära sulanud.

 

Kokkuvõtteks saan öelda, et sellist kaost nagu praegu pole Jõgeva linna majanduspoole juhtimises kunagi olnud. Ootan, et Asso Nettanil jätkub mehisust ise loobuda tööst, mille tegemiseks tal puuduvad oskused, teadmised, kogemused ja tahtmine. Küllap Reformierakond leiab kiiresti uue ja kompetentse abilinnapea.

 

AARE OLGO, Jõgeva linnapea 2013-2016

blog comments powered by Disqus