Kas Teie autol on juba talverehvid all? Kas ametliku rehvivahetuse aja võiks tuua kuu aega ettepoole?

Liisi, abikasvataja

Minu autol said talverehvid alla selle nädala alguses. Rehvivahetuse aja valin vastavalt ilmastikule. Samamoodi jälgin ilma kevadel kui on tarvis talverehvid suverehvide vastu vahetada. Mul on väikesed lapsed ja seetõttu vahetan rehvid kevadel pigem hiljem kui varem. Minul topeltvelgesid pole. Sõidan naastrehvidega, sest nii tundub mulle kindlam. Rehvivahetuse ametliku aja võiks tuua 1. detsembrilt 1. novembrile. Mul sõidavad veel mitmed tuttavad siiani suverehvidega ringi.

Eevart, pensionär

Minu autol on all täiesti uued talverehvid. Sõidan väga vähe ja seetõttu kasutan aastaringselt lamellrehve. Minul rehvide vahetamisega muret ei ole. Olen lamellrehvidega sõitnud juba pikka aega ja olen nendega rahul. Elan maal ja seal on lamellrehv parem. Minu hinnangul võiks tõesti tuua ametliku rehvivahetuse aja 1. detsembrilt 1. novembrile. Vaadake mis viimasel ajal liikluses on juhtunud. Lisaks rehvide vahetamisele tuleks ka gaasipedaalil jalg kergemaks lasta. Võtan talvisel ajal kiiruse võrreldes suvega tunduvalt allapoole. Vahel on mulle selle eest signaaligi antud, et sõidan liiga aeglaselt.

Kalju, pensionär

Panin hirmuga juba talverehvid alla. Mul on topeltveljed ja seetõttu teeninduse abi rehvide vahetamiseks tarvis ei lähe. Rehvide vahetuse aeg sõltub ju täiel määral ilmastikust. Vähemalt alguses tuleb talviste oludega kohanemiseks kiirus väiksemaks võtta. Eks palju sõltub sellest, kui palju keegi talvel sõidab ja millistel teedel autoga liigub. Minu õpetajast naabrinaine vahetas juba varakult suverehvid talvarehvide vastu, sest peab Voorele tööle sõitma. Kui autoga sõitvatel inimestel oleks võimalus eelnevalt kusagil ohutus kohas libedal sõitmist harjutada, siis tasuks seda kindlasti teha. Vanasti käisin ise Aidu järve peal libedarajal sõitmas, see annab kindlustunnet juurde.

Ain, põllumajandustöötaja

Rehvid said esmaspäeval ümber vahetatud. Ma teadsin ilmateate põhjal, et kohe on talvised olud saabumas. Naastrehvid tunduvad minule kindlamad kui tavalised lamellid. Mul topeltvelgesid ei ole. Vahetan rehve ühe sõbra juures. Minu jaoks pole vahet, millal ametlik rehvivahetuse tähtaeg kätte jõuab. Rehvivahetuse aeg sõltub ikkagi ilmastikust. Tegelikult saab talvistes oludes mõnda aega suverehvidega ka hakkama kui väga vaja peaks olema.

Taavi, müügiesindaja

Mina sõidan ametiautoga ja sellel vahetati rehvid möödunud kolmapäeval. Mul väga vedas, sest sain rehvivahetuseks sobiva aja. Ma sõidan päevas ca 200 kilomeetrit läbi, seetõttu eelistan naastrehve. Ainult linnades või suurematel teedel sõites oleksin ka tavaliste lamellrehvidega rahul. Väiksematel teedel liikudes on naastrehvid siiski kindlamad. Samas Rakvere lähedal toimunud traagilise õnnetuse puhul, kus teel oli pehme lumekiht, naastrehvid vaevalt midagi muutnud oleksid. Rehvivahetuse aja ettepoole toomine kuu võrra midagi paremaks ei muuda. Hoopis sellele tasuks mõelda, kuidas lühikese aja jooksul võimalikult suuremal hulgal sõidukitel rehvid ümber saaks vahetatud ja kuidas selle rehvivahetuse buumiga paremini hakkama saada.

Küsis: TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus