Laupäeval avatakse Jõgeva vallas maakonna esimene viburada

Laupäeval peetakse Jõgeva vallas Väljaotsa külas asuva Väljaotsa talu maadele rajatud viburaja avavõistlus. Vanade vibusõprade kõrval on uut neljateistkümne loomamärgiga rada oodatud proovima ka kõik teised liikumishuvilised, kes endale põnevat harrastust soovivad leida.


MTÜ Vooremaa Viburada juhatuse liikme Tiina Laurissoni sõnul on kõigil huvilistel võimalik Siimusti lähedal asuval uuel rajal vibuga laskmist proovida juba homme õhtul. “Kui kohalik rahvas huvi tunneb, teen reede õhtul kella poole kuuest instruktaaži kõigile neile, kes ei ole varem vibu lasknud,” lausus Laurisson, kes on maastikuvibu laskmisega tegelenud juba kaheksa aastat.

Harjutusväljakut saavad huvilised kasutada ka võistluspäeva hommikul. “Registreerimine algab kell 10.30 ning võistlused avatakse kell 11.45,” ütles veteranide maastikuvibu MM-võistlustel möödunud aastal kaks medalit võitnud Laurisson.

Vahelduval maastikul kulgev neljateistkümne märgiga rada on umbes 1,3 kilomeetrit pikk, võistlusformaadis läbitakse see kaks korda. “Raja läbimiseks kulub kolm tundi või natuke rohkem,” selgitas Tiina Laurisson. “Poole neljast pakume kõigile osavõtjatele lõunasööki, võistluste lõpetamine ning paremate autasustamine algab poole viiest.”

Tiina Laurissoni sõnul on maastikuvibu võistlus jõukohane ka lastele ja algajatele. “Nii lapsed kui ka need, kes varem pole vibu lasknud, saavad märgi tabamist proovida lähemalt, sest muidu ei tekiks neil teistega võrreldes võistlusmomenti,” lausus ta.

Sihtmärkidena on Väljaotsa talu viburajal kasutusel nii 3D loomamärgid kui ka pabermärgid, kus on peal loomade kujutised. “Laskmiseks kasutatakse traditsioonilist pikkvibu, n-ö Robin Hoodi vibu,” lausus Laurisson, kelle sõnul võivad osalejad kasutada nii oma laskevarustust kui ka kohapealt leida endale sobiva vibu.

Järgmisel aastal planeerib Tiina Laurisson Jõgevamaal korraldada ka maakonda hõlmava maastikuvibulaskmise võistlussarja. “Maastikuvibu sobib siiakanti hästi, siin on palju ilusaid kohti, kus selliseid võistlusi saaks korraldada ‒ näiteks Kassinurmes, Laiusel või Kuremaal,” ütles Tiina Laurisson.

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus