Tabivere noortekeskuses söödi sünnipäevatorti

Septembrikuu keskel oli Tabivere noortel, kelle kokkusaamiskoht on alates ülemöödunud sügisest rahvamaja, põhjust pidu pidada – noortekeskusel oli sünnipäev.

Peole kutsuval plakatil oli kirjas, et “sünnipäevalapsˮ saab kaheaastaseks, kuid tegelikult on see number tinglik: nii kaua on tegutsetud rahvamajaga ühise katuse all, katseid Tabivere noorte vaba aega kultuurselt sisustada on tehtud juba päris pikka aega mujalgi, kord rohkem, kord vähem edukalt.

Kokku saadi suvelgi: käidi kohtumas Raja küla noortega ja vaadati Peipsi ääres põhjalikumalt ringi, värviti üle oma mini-arena, peeti humoorikaid teatevõistlusi.

Noortekeskuse uus hooaeg algas aga rahvarohke sünnipäevapeoga, kus tantsiti, söödi torti, tehti üksteisest fotonurgas lustakaid pilte (vastavalt maitsele vurrudega, jänesekõrvadega vms) ja valmistati Gerli tütre Gerlina juhendamisel õhupalliloomi. See tegevus oli Gerli sõnul nii populaarne, et seda on plaanis lähiajal korrata. Jõgeva põhikooli 7. klassis õppiv Gerlina on tõeline osavnäpp ning on varemgi Tabiveres meisterdamistunde juhendanud. 

Sügisene tööplaan on üsna tihe: tarvis oleks teha helkureid, kevadel saadud kenad kangatükid ootavad padjapüürideks õmblemist, oktoobrikuu koolivaheajal korraldatakse rahvamajaga kahasse traditsiooniks saanud õpitubade päev.

„Õpitoaplaanid on veel osaliselt lahtised, aga kindlasti tahame teha hennamaalinguid ja küpsetada pirukaid. Toiduvalmistamise juurde on meile lubanud appi tulla Annika Kurs samas majas tegutsevast kohvikust Tabbifer,“ rääkis Gerli ega unustanud rõhutada, et Tabbifer on noortekeskusele tõeliselt hea ja toetav naaber. 

KAIE NÕLVAK

blog comments powered by Disqus