Arno Uutma täisedu

Eesti meistrivõistlustel 64-ruuduses kabes saatis täisedu Jõgeva Kabeklubi esindavat suurmeistrit Arno Uutmat, kes lisaks jaanuaris Valgas võidetud meistritiitlile täispika ajakontrolliga turniiril oli edukaim Viljandis toimunud turniiridel nii välk- kui kiirkabes.

Välkkabes alustas Uutma küll kaotusega hiidlasele Raivo Ristile, hiljem tuli tal alistuda ka mõttemängude maailmameistrile Andres Kuusele, ent kokkuvõttes tagas 26 punkti 34st kindla esikoha. Hiiumaa veteran Arvo Rist kogus 24 ja elvalane Andres Kuusk 23 punkti. Meie kabetajatest oli Kaljo Siimer 18 punktiga 8. ja Enno Eerma 17 punktiga 12.

Kiirkabes oli kaotuseta turniiri lõpetanud Arno Uutma edu veelgi suurem, tema arvele kogunes 14 punkti 18st. 12 punktiga pälvis hõbemedali Hendrik Tamm (Pärnu Maaliit) ja pronksmedali Andres Kuusk.Mullune meister Algo Laidvee oli 11 punktiga 6., Kaljo Siimer 10 punktiga 11. ja tunamullune meister, vahetult Bulgaariast Viljandisse jõudnud Uno Plakk 9 punktiga 12.

Naiste turniiridel käis mõlemas mänguliigis pingeline konkurents nelja naismängija vahel. Välkkabes oli võidukas veel noorteklassi kuuluv Anneli Trees (Lasnamäe Kabeklubi) 22 punktiga 28-st, järgnesid Piret Viirma (Järvamaa  Kabeklubi) 19 ning Marika Azojan (Harjumaa) ja suurmeister Kaari Vainonen (Lasnamäe Kabeklubi) 14 punktiga. Omavahelises partiis Vainoneni võitnud Merilii Jalg oli 11 punktiga 6. ja Azojani võitnud Triinu Jalg 8.

Kiirkabes tuli meistriks Piret Viirma 12 punktiga 14st, järgnesid Marika Azojan 19 ning Kaari Vainonen ja Anneli Trees 9 punktiga, Merilii Jalg oli oli 6 punktiga 6. ja Mare Plakso 8.

JÕGEVA KABEKLUBI

blog comments powered by Disqus