Laupäeval peetakse Tabiveres Hans Moksi mälestusvõistlused

Laupäeval toimuvad Tabivere staadionil teised Hans Moksi mälestusvõistlused odaviskes. Mullu alguse saanud võistlustega meenutatakse Saadjärve vallast Äksi külast pärit odaviskaja Hans Moksi (1923-2011), kes on ainsa Eesti kergejõustiklasena võitnud medali Briti Ühenduse mängudelt. Aastaid odaviskes maailma esikümnesse kuulunud ning 1955. aastal isiklikuks rekordiks 72.78 visanud eestlasel jäi vähemalt kolmedel olümpiamängudel ja muudel tiitlivõistlustel osalemata elukohariikide kodakondsuse puudumise tõttu.

Kell 14 algavatel mälestusvõistlustel selgitatakse parimad nii meeste kui ka naiste hulgas, lisaks on võistlustules ka A- ja B-klassi noored odalootused.

Hans Moksi esimestel mälestusvõistlustel võitis 77.50ga esikoha tartlane Ranno Koorep, kes korraldajatele teadaolevalt on Tabiveres võistlemas ka sel laupäeval. Eesti käesoleva hooaja edetabelis on Koorep 76.74ga olümpiameeste Tanel Laanmäe, Magnus Kirti ja Risto Mätase järel neljandal kohal, tema eelmisest aastast pärinev isiklik tippmark on 77.81.

Praeguste plaanide kohaselt proovib Tabiveres oma odavormi ka kohalik kümnevõistleja Kristjan Rosenberg, kes tänavustel kergejõustiku EM-võistlustel püstitas odaviskes uueks isiklikuks rekordiks 61.65.

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus