Jõgeva valda esindab valimiskogus Tiit Lääne

Jõgeva vallavolikogu eilsel istungil valiti volikogu esindajaks Eesti Vabariigi presidendi valimiskogus vallavolikogu esimees Tiit Lääne.


Salajasel hääletusel toetas IRL-i fraktsiooni kuuluva Tiit Lääne kandidatuuri kolmteist vallavolikogu liiget, opositsioonilise valimisliidu Kõigi Kodu liige Hardi Perk sai kolm poolthäält.

Tiit Lääne kavatseb enne 24. septembril toimuvat valimiskogu ära kuulata nii kohalike inimeste arvamuse kui ka kohtuda kõigi presidendikandidaatidega. “Valimiseelistus on mul küll olemas, kuid praegu jätan selle saladuseks, sest olukord on veel küllalt ebaselge ning üles võib kerkida veel igasuguseid kandidaate,” lausus Lääne. “Kuulan ära kohalike arvamused ning püüan kohtuda ka kõigi presidendikandidaatidega. Vastavalt neile kohtumistele kujundan oma lõpliku seisukoha, sest otsuse pean ju ikkagi ise tegema.”

Tiit Lääne ei ole veendunud, et valimiskogu suudab presidendi valida. “Ma ei ole 100 protsenti kindel, et valimiskogu presidendi ära valib,” ütles ta. “Seekordsed presidendivalimised muudab hästi keeruliseks see, et tugevaid kandidaate ei ole.”

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus