Noorus-96 kaotas tasavägiselt kulgenud mängus Merkuurile

Laupäeval toimunud Eesti jalgpallimeistrivõistluste teise liiga kaheksateistkümnenda vooru kohtumises oli Jõgeva SK Noorus-96 vastamisi liigatabelis teisel kohal oleva Tartu Merkuuriga. Tartlased võitsid kohtumise 6:3, kuigi veel kümmekond minutit enne lõpuvilet oli nende eduseis vaid üheväravaline.

Kuna Jõgeva meeskonna tavapärane mängupaik, Jõgeva aleviku staadion, on Pedja jõe kõrgvee tõttu hetkel mängukõlbmatu, peeti kohtumine linnastaadionil. Skoori avasid tartlased kohtumise 23. minutil, täpne oli Vladislav Gussevi pealelöök. Seejärel kandus mäng juba rohkem Merkuuri värava alla ning 33. minutil õnnestus jõgevalastel teenida 11 meetri karistuslöök, mille Andro Lepp ka kindlalt realiseeris. Vaid kuus minutit hiljem läks Noorus-96 juba juhtima, kui väravasse lendas Jürgen Hiljuranna ilus pealöök. Eduseisu poolajavileni siiski hoida ei suudetud, sest 45. minutil õnnestus Marek Šatovil seis 2:2 viigistada.

Kui teist poolaega oli mängitud üheksa minutit viis Andrei Tjunin taas Merkuuri ette ning 76. minutil suurendas Marek Šatov tartlaste eduseisu juba kaheväravaliseks. Kolm minutit hiljem peatas Georg Koros karistusalas lubamatute võtetega Jõgeva meeskonna rünnaku, väljakukohtuniku määratud 11 meetri karistuslöögist saatis palli tartlaste puurivahi selja taha oma tänavuse kaheksanda värava löönud Kaarel Põldma.

3:4 kaotusseisust väljakuperemeestel viigiväravani siiski jõuda ei õnnestunud, hoopis Merkuur lõi lõpuminutitel kaks vastuseta jäänud väravat, väravate autoriteks märgiti Roman Dõhne ja Marek Naal.

36 punkti kogunud Tartu Merkuur on liigatabelis jätkuvalt teisel kohal, liidripositsioonil olevast Jõhvi Lokomotivist jäädakse maha vaid ühe punktiga. Kolmandal kohal olev Narva United on Merkuurist nelja punkti kaugusel.

Noorus-96 langes turniiritabelis kolmeteistkümnendale ehk eelviimasele positsioonile. Üheteistkümnendal kohal on Kuusalu JK Rada (17 p), kaheteistkümnes on Tartu FC Santos II (15 p). 14 punkti kogunud jõgevalastest tagapool on Kiviõli Irbis, kes on senistes mängudes teeninud 10 punkti.

Turniiritabeli kaks viimast meeskonda kohtuvad sel laupäeval Jõgeva meeskonna koduväljakul, mäng algab kell 12. Aprillikuus toimunud eelmine omavaheline mäng lõppes 4:4 viigiga, eelmisel hooajal esiliigas mänginud Kiviõli meeskond oli seejures veel 65. minutil 4:0 eduseisus.

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus