Jõgeva valla päev oli vihmahoogude kiuste lustlik ja hoogne

Jõgeva valla päeva hommik Kuremaal algas paljutõotavalt. Lisaks kohalikele kauplejatele oli laadakaupmehi saabunud ka Tartust, Viljandist ja isegi Tallinna lähistelt. Külastajaidki oli tublisti, sest päike paistis ja meeleolu oli hea. “Kahjuks lõpetas selle mõnusa peomeeleolu ladinal sadav vihm,” rääkis korraldaja MTÜ Marlau eestvedaja Triinu Palmiste. Jõgeva valla ettevõtjad pakkusid tema sõnul laadal käsitöötooteid ja küpsetisi.

Jõgeva valla sportlikuma küla välja selgitamiseks korraldatud võistluse algul oli registreerunud kaks võistkonda. “Lõpuks tuli siiski osalema viis võistkonda kahekümne inimesega: Laiuse, Kuremaa, Soomevere, Vana-Jõgeva ja Kivijärve. Alustati orienteerumisega, millest võttis osa kokku 14 võistlejat. Üldvõidu võttis Kairo Kurg Kuremaalt.

Kõige enam pakkus huvi ja pinget petank, kus mängiti lihtsustatult kõigi võistkondadega läbi ja esimeseks tuli Soomevere küla. “Et ilm oli vihmane, tuli võistlusreegleid kohandada ja enamik võistlusi sai peetud ka kolmeliikmeliste võistkondadega. Vihma tõttu jätsime ära kanistrite veega täitmise võistluse, sest vett oli sel päeval juba niigi palju. Hoopis sobivama alana tundus jätkata suusatamisega, mille võitis Vana-Jõgeva küla. Viimasena toimus täpsusvisete võistlus, kus väga tubli tulemuse saavutasid Laiuse, Soomevere ja Kuremaa,” rääkis Ehtel Valk Vaimastvere Külaarendamise Seltsist

Kokkuvõttes läks esimene koht Laiusele, teiseks tuli Vana-Jõgeva ning kolmandaks jäi perevõistkond Väljaots Soomevere külast. Kuremaa lossis avati Aleksander von Oettingeni portree , mille autoriks Jõgeva vallas elav kunstnik Robert Suvi.

Vallapäeval oli avatud viis kohvikut : Veskikohvik , Tallikohvik, Lossikohvik, Pargikohvik ja Rannakohvik. “Kõik pakkusid omanäolist toodangut. Väga uhke ja suurepärase menüüga oli perekond Väljaotsa Pargikohvik. Tallikohvik oli kindlasti väga omanäoline, sest kohvi juua ja einestada sai tallis,” rääkis Triinu Palmiste.

Kohalikud kultuurikollektiivid ei saanud kahjuks esineda, sest lava ja muru olid vihmaga muutunud tantsimiskõlbmatuks. Vigastuste vältimiseks otsustasid korraldajad nende esinemised sel korral ära jätta. MEELIS Band ja Grete Klein võeti soojalt vastu. Säravat lauljatari fännas sadakond inimest. Õhtu lõpetas võimas ilutulestik, mille eest vallapäeva eestvedajad tänavad head toetajat Alari Võtmeäri.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus