Riigikogu sotsiaalkomisjon on väljasõidul Jõgevamaal

Riigikogu sotsiaalkomisjon on kolmapäeval väljasõidul Jõgevamaal, kus külastatakse Jõgeva naiste varjupaika, Jõgeva haiglat, tervisekeskust Põltsamaa Tervis ja hooldekodu Põltsamaa Kodu, teatas riigikogu pressiteenistus.

Kell 10 koguneb komisjon Jõgeva maavalitsuses, et arutada huvigruppidega ohvriabi seaduse muutmise eelnõule esitatud muudatusettepanekuid. Istungile on kutsutud naiste varjupaikade, Eesti Psühhoteraapia Assotsiatsiooni, Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti, sotsiaalkindlustusameti ja sotsiaalministeeriumi esindajad.

Sotsiaalkomisjoni esimehe Aivar Koka sõnul puudutavad mitmed muudatusettepanekud uut naiste tugikeskuse teenust, mis on seni olnud reguleerimata. “Siiani on mittetulundusühingud projektipõhiselt abistanud vägivalla ohvriks sattunud naisi. Seaduse muudatustega riik korrastab ohvriabi valdkonda, tagab tugikeskuste kindla rahastamise ning edaspidi korraldab sotsiaalkindlustusamet naiste tugikeskuse teenust üle Eesti,” ütles Kokk.

Ohvriabi seadus sätestab riikliku ohvriabi, naiste tugikeskuse teenuse ja lepitusteenuse korralduse. Samuti reguleerib seadus ohvriabiteenust inimkaubanduse ohvrile ja seksuaalselt väärkoheldud alaealisele, psühholoogilise abi kulu hüvitist ning vägivallakuriteo ohvritele riikliku hüvitise maksmist.

Kell 13 on sotsiaalkomisjon Jõgeva naiste varjupaigas, kell 13.45 Jõgeva haiglas, kell 15.30 tervisekeskuses Põltsamaa Tervis ja kell 16.30 hooldekodus Põltsamaa Kodu.

Väljasõidul osalevad lisaks komisjoni esimehele sotsiaalkomisjoni aseesimees Monika Haukanõmm ning liikmed Maire Aunaste, Dmitri Dmitrijev, Jüri Jaanson, Liina Kersna, Helmen Kütt, Raivo Põldaru, Vilja Toomast ja Marika Tuus-Laul.

Vooremaa