Kalevipoja rullisõidul saavad jõgevamaalased rahvarullil osaleda tasuta

Kalevipoja rullisõidul 7. augustil Laiuseväljal saavad jõgevamaalsed tasuta osaleda kümnekilomeetrisel rahvarulli distantsil, end peab aga registreerima enne 3. augusti veebilehel: www.rullituur.ee, teatasid korraldajad.

Kalevipoja rullisõit on eriline mitmel põhjusel: esiteks on see ainus maantee-etapp, teiseks: pikematel sõitudel stardivad võistlejad rajale eraldistartidest (teistel etappidel starditakse ühisstardist) ning kolmandaks: Kalevipoja rullisõidu distantsid on pisut lühemad, kuid teistel etappidel. Kui tavapäraselt on rullituuri etappidel kavas maraton – 42km, poolmaraton – 21km, rahvarull 10km ja lastesõidud, siis Kalevipoja rullisõidu distantsid on järgmised:

Rullisõit mehed 15km (eraldistardist)

Rullisõit naised 15km (eraldistardist)

Rullisõit 10km (eraldistardist)

Rahvarull 10 km (ühisstardist)

Lastesõit 2km (ühisstardist)

Pisirull 500m (ühisstardist)

Distantsid on kõigile jõukohased ja seetõttu ootame kõiki Jõgevamaa rulliomanikke julgesti kaasa lööma! Kellel rulluiske ei ole, siis pole muret, et selle pärast rullitamata peaks jääma – kohapeal saab sobivad rulluisud laenutada rullibussist. Rahvarulli (10km) etapil osalejale ja lastele lastesõitudeks on rulluiskude laenutus tasuta.

Võistluskeskuses on olemas ka lastehoid, kus pisikestel kogu ürituse vältel silma peal hoitakse, ning palju põnevat korda saadetakse. Lapsi lõbustavad Mõmmi ja Jänku, hullata saab Batuudijussi batuudil, kehakinnitust pakub B&B Catering, muusikaliste vahepaladega lahutab meelt DJ ja rajal toimuvaga aitab kursis hoida sorava jutuga päevajuht.

Tähelepanu tasuks kindlasti pöörata ka üritusega kaasnevatele liikluskorralduse muudatustele. Jõgeva-Mustvee maantee on osaliselt liikluseks suletud ning liiklus on suunatud ümber.

Uus Maa Rullituur on Põhja-Euroopa suurim rulluisumaratonide sari, mis 2016. aastal koosneb neljast etapist. Neist kaks on juba peetud – juunis Tabasalus ning juulis Pärnus. Augustikuine kolmas etapp on Kalevipoja rullisõit ning viimane etapp ja hooaja lõpetamine toimuvad 3. septembril Viimsis.

Vooremaa