Jõgevamaa mehed on Eesti aktiivseimad internetikasutajad

Tele2 kliendistatistika kohaselt kasutavad Jõgevamaa mehed ühes kuus mobiilis ja tahvelarvutis keskmiselt 3,89 gigabaiti mobiilset internetti, mis on Eesti maakondadest kõrgeim tulemus, teatas Tele2 Eesti kommunikatsioonijuht.

Kui Jõgevamaa mehed olid Eesti kõige aktiivseimad netis surfajad, siis keskmiselt kasutas maakonna õrnem sugu kuus mobiili ja tahvelarvutiga 2,73 gigabaiti mobiilset internetti, mis on naiste arvestuses samuti üleriigiliselt üks kõrgemaid tulemusi.

Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul on üldine trend, et mehed kasutavad rohkem internetti ning naised seevastu helistavad ja saadavad enam sõnumeid. “Naised on jutukamad ja neile meeldib suhelda, mehed seevastu veedavad rohkem aega omaette telefoni või tahvelarvutiga internetis nokitsedes, mida näitas ka juunis ja juulis jalgpalli EM-i ajal hüppeliselt kasvanud internetikasutus,” ütles Aron.

“Nii helistamine kui internetikasutamine suureneb Eestis pidevalt,” rääkis Aron ja lisas, et Jõgevamaal kasutatud mobiilse interneti maht suurenes aastaga 33 protsenti.

Aroni sõnul on jõgevamaalased pidevalt olnud Eesti ühed aktiivsemad internetikasutajad. Kui mullu olid Jõgevamaa elanikud Eesti maakondade internetikasutuse aktiivsuselt kolmandal kohal, siis praeguseks on nad tõusnud Hiiumaa järel teiseks.

Viis Eesti enim internetti kasutavat maakonda

1.Hiidlased – keskmiselt 3,5 gigabaiti kuus

2.Jõgevamaalased – keskmiselt 3,3 gigabaiti kuus

3.Saarlased – keskmiselt 3,1 gigabaiti kuus

4.Järvamaalased – keskmiselt 3 gigabaiti kuus

5.Põlvamaalased – keskmiselt 2,8 gigabaiti kuus

Vooremaa