Koolitantsu karussell käivitub Jõgevamaal

Festivali Koolitants maakondlike tantsupäevade sari algab tänavu Jõgevamaalt. Meie maakonna koolinoorte tantsutrupid astuvad üles ülehomme Põltsamaa kultuurikeskuses.

Koolitantsu korraldajad on endale tänavuseks eesmärgiks seadnud eelkõige festivali elushoidmise. Selle nimel püütakse praegusel majandussurutise ajal hakkama saada kolmandiku võrra väiksema eelarvega kui eelnevatel aastatel. Sellele vaatamata jäädakse optimistiks ning kutsutakse nii tantsijaid kui ka publikut üles rohkem naerma, sest naer aitab üle saada ka rasketest olukordadest, toimides kui lisamootor.

Koolitantsu 2010 motoks ongi „Tants toob naeru näole“ ja lisaks kuuele põhikategooriale (showtants, estraaditants, vabatants, lastetants, Eesti-teemaline tants, tänavatants) on tänavu lisakategooriana kavas naerutants. Selles kategoorias oodatakse konkureerima  humoorikaid tantsunumbreid, mille puhul hinnatakse eelkõige ideed ja leidlikku lähenemist. Tantsu koreograafiline keel võib olla mistahes stiilis. Võisteldakse viies vanuseastmes: mudilased, I-III kl, IV-VI kl, VII-IX kl ja X-XII kl. Naerutantsu kategoorias saavad osaleda kolm vanemat vanuseastet.

Ülehomme kell 18 Põltsamaa kultuurikeskuses algaval tantsupäeval esitavad 21 tantsutruppi ühtekokku 28 tantsu. Kontserdi lõpus jagatakse välja eripreemiaid, pärast kontserti annavad zhüriiliikmed tagasisidet tantsuõpetajatele ja -loojatele.

Maakondlike tantsupäevade sari lõpeb 21. veebruaril Vanemuise teatri suures majas toimuva Tartumaa tantsupäevaga. Piirkondlikud voorud jäetakse tänavu kokkuhoiupoliitikast lähtudes vahele, küll aga saab Tallinnas Salme Kultuurikeskuses 3. ja 4. aprillil teoks Koolitantsu lõppkontsert, millele pääseb sada tantsu. Missugused just, see selgub alles siis, kui kõik maakondlikud tantsupäevad peetud.

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus