Moonakamehe rannas peetakse pidu

Kuremaa supelranda teavad siinkandis kõik. Ent Kuremaal on tegelikult veel teinegi rand — Moonakamehe rand, mida uuemal ajal ka surfirannaks kutsutakse. See asub seal, kus mõisaaegsed moonakamajadki ehk siis natuke maad supelrannast Tammemetsa poole. Just seal saab tuleva nädala teisel poolel Kuremaa külaseltsi eestvedamisel teoks Moonakakamehe suvepidu, mis pakub elamusi kolmeks õhtuks.


Neljapäeva, 21. juuli õhtul astub moonakamehe rannas üles Koit Toome, kes esitab oma kunagise lauluõpetaja Jaak Joala esituses tuntuks saanud laule. Kontserdi juhatab sisse ansambel Harfihaldjad.

“Tahtsin iga hinna eest Koit Toome Kuremaale Jaak Joala laule laulma saada, sest nii Koit kui ka Joala laulud meeldivad mulle väga,” ütles Kuremaa külaseltsi liige Raul Soodla. “Harfihaldjate etteaste peaks aga ääretult hästi sobima järveäärsesse miljöösse: muusika, mida nad teevad, on tõeline näkimuusika.”

Esimest õhtut jääb lõpetama Kuremaa instrumentaalansamble Retpop. Nende saatel võivad soovijad tantsugi keerutada.

Reede, 22. juuli õhtune programm algab aga hoopis jututoaga: tunnustatud ajaloolane David Vseviov tuleb kõnelema praegu maailmas toimuvatest ärevatest sündmustest ja võib-olla ka sellest, kuidas Eesti aladel minevikus haldusreforme on tehtud ning kuidas see inimeste elu mõjutanud on.

Muusikata ei möödu siiski ka see õhtu: järveäärsel laval astub üles ansambel Shanon, sedakorda akustilise kavaga. Teisegi õhtu lõpetab Retpop.

Laupäeval, 23. juulil peetakse Kuremaal külapäeva. Selle programm algab juba kella kümnest. Õhtul kanduvad sündmused aga taas Moonakamehe randa. Järvel peetakse jõukatsumisi ning järveäärsel laval võtab koha sisse ansambel Kolumbus Kris, kes esitab USA legendaarse blues rock’i ansambli ZZ Top lugusid. Põhiesinejaid “soojendavad” DJd Raul Soodla ja Andro Laul. Nemad jäävad rahvale retrodiskot tegema ka pärast seda, kui Kolumbus Kris lõpetab. Kui kahel esimesel õhtul lõpeb pidu ära umbes kella üheteistkümneks, siis laupäevane pidu kestab pühapäeva hommikuni. Algab programm aga igal õhtul kell 19.

Moonakamehe randa, otse veepiirile, püstitatakse peoõhtuteks välilava ja telk, kuhu mahub istuma sadakond inimest. Teist niisama palju saab kontserti kuulata püstijalu. Sisse on seatud ka toiduala.

“Kes endale varem Piletilevist pääsme soetab, peab arvestama sellega, et istekohta see veel ei taga, vaid tuleb ka aegsasti kohale tulla. Kohapealt piletit osta soovijad peavad aga kaasa võtma sularaha,” ütles Raul Soodla.

varasemad tulijad pääsevad autoga peopaigale lähemale (välja pannakse suunaviidad), hilisemad tulijad peavad auto panema rannaparklasse ja võtma sealt ette umbes neljasajameetrise teekonna Moonakamehe randa.

Raul Soodla sõnul soovib Kuremaa külaselts Moonakamehe suvepeo korraldamisega rahvale meelde tuletada Kuremaa järve ja pargi ilu ja võlu, samuti seda, et Kuremaa pole ainult jalgratta- ja motoürituste paik, vaid siin on ikka olnud ka sisukaid kultuurisündmusi.

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus