Kamari ujumisvõistlusel tänavu osalejaid rohkem

Kui Kamari veetrallil oli tänavu külastajaid vähem kui mullu, siis üle järve ujumise võistlusel löödi osalejate rekord.


Kamari veetrallil on üle järve ujumine väga oluline võistlus. Läbitavaks vahemaaks on 435 meetrit. Veetralli korraldaja Indrek Eensalu sõnul osales ujumisvõistlusel 13 võistlejat, neist üheksa meest ja neli naist. Ujujaid oli sellel aastal rekordarv. Tänavuseks üllatusvõistlejaks osutus 17aastane neiu Eva Liisa Oks, kes jõudis finišisse seni kõige parema ajaga 7.05. Sellise tulemusega pole seda distantsi isegi mehed läbida suutnud. Varem on meestest võidutsenud kohalik Lauri Tammel, kelle võiduajaks fikseeriti 7.51.

Kaks ujumisvõistlusel osalenut läksid kohe edasi lossijooksule, mis algas seekord Kamari paisjärve äärest ja kus finišeeriti Põltsamaa lossi juures.

Veetepmeratuur oli ujumise ajal umbes 18,5 kraadi, mis on isegi paari kraadi võrra kõrgem kui aasta tagasi.

Kalapüügivõistlusel lõi kaasa kolm naist

Kalapüügivõistluse kohtuniku Tiit Oja sõnul oli tänavu võistlemas 14 kalastajat, nende seas kolm naist. Võistluste korraldaja sõnul püüti tänavu võistlejate poolt rohkem haugi. Meestest oli võidukas Põltsamaa tuntud kalamees Uno Allikhein, kes püüdis järvest välja ühtaegu nii suurima kala kui sai ka kõige suurema koguse kalu. Võidukad püüdjad said kalad kätte kaldalt, mitte paadis õngitsedes. Kala püütakse mõistagi varastel hommikutundidel ja võistlus sai teoks hommikul kella kuuest kümneni.

Kui eelnevatel aastatel toimus Põltsamaa lähedal Kamari paisjärve ääres veetrall nädal pärast Põltsamaa lossipäeva, siis tänavu sai Kamari veetrall teoks lossipäevaga samal päeval.

Kamari Haridusseltsi juhatuse liige ja üks veetralli korraldajatest Liia Lust lausus, et Kamari veetralli ja Põltsamaa lossipäeva ühendada ei saa. Lust ei nõustu väitega, et neid üritusi ühendades veetrallil osalejate arv hoopis suureneda võiks. Veetralli korraldajana on ta kindel, et inimene otsustab ikkagi ühe ürituse kasuks. Seetõttu oli tänavusel veetrallil vähem rahvast kui eelnevatel aastatel. See andis tunda ka õhtuse kontserdi varasemast väiksema kuulajaskonna ja hõredama tantsuplatsi näol.

Veetrall ja lossipäev samal ajal enam ei toimu

Tänavu sai veetrallil esimest korda teoks rannajalgpalli turniir ehkki mitte veel nii suure turniirina nagu korraldajad seda näha sooviksid.

Kui varasematel aastatel on Veetrallil võisteldud veesõidukitega, siis seekord mitte. Liia Lusti sõnul ei tasunud paari osalejaga sellist võistlust korraldama hakata. Samas ta tõdes, et osalejaid niisugusele võistlusele leiaks ehk rohkem juhul, kui sellele eelneks tõsisem eeltöö.

Varasemast erineva atraktsioonina sai seekord Kamari paisjärvel sõita kaatri järel veetava “diivaniga”, kuhu mahub istuma neli inimest.

Liia Lusti sõnul korraldavad nad veetralli ka tuleval aastal. Ainult siis kindlasti nii, et see ei langeks kokku Põltsamaa lossipäeva ega mõne teise lähiümbruses toimuva üritusega. Liia Lusti sõnul on nad piirkonna aktiivsetele inimestele teada andnud, et Kamari veetrall saab alati teoks juulikuu teisel nädalavahetusel ja nemad pole seda seisukohta vahepeal muutnud. Põltsamaa lossipäev toimus mullu juulikuu esimesel nädalavahetusel.

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus