Pikkjärve raudteeülesõidul hukkus inimene

Palamuse vallas Pikkjärve raudteeülesõidul hukkus neljapäeva hommikul Tallinna-Tartu kiirrongile ette sõitnud autot juhtinud mees, kaassõitja sai vigastada.

Neljapäeva hommikul kella 9.55 ajal põrkasid Kaarepere lähedal Pikkjärve raudteeülesõidul kokku Tallinna-Tartu kiirrong ja sõiduauto. Õnnetus juhtus automaatse tõkkepuuga reguleeritud raudtee ülesõidukohal.

Politsei- ja Piirivalveameti kommunikatsioonibüroo teatel sõitis sõiduauto VW Passat, mida juhtis 1970. aastal sündinud Peeter, Jõgeva poolt Tartu suunas, ületades langeva tõkkepuu alt raudteed.

Kokkupõrke tagajärjel lohistas rong sõidukit umbes 900 meetrit. Vedurijuhi sõnul oli rongi kiirus 110 km/h.

Sõiduki juht hukkus kohapeal ja vigastada sai kõrval istunud 1938. aastal sündinud Epp. Ta toimetati TÜ Kliinikumi Maarjamõisa traumapunkti ja lubati pärast esmaabi andmist kodusele ravile. Autos istunud kasutasid turvavarustust.

Rongis viibinud isikutest keegi kannatada ei saanud. Rongis oli 67 reisijat ja neli teenindava personali liiget.

Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik ütles, et rong sai pidama alles Visusti tee raudteeülesõidul ehk enam kui 800 meetrit algsest õnnetuspaigalt eemal. Seal abistati ka kannatanut.

Kiik lisas, et auto tõsteti rongi eest ära pärast kella 11, siis pääses rong liikuma. Pärast politseitoimingute lõppu said päästjad ka hukkunu autost kätte.

Edelaraudtee kvaliteedi- ja ohutusjuhi Urmas Lükki sõnul rong õnnetuses suuremat viga ei saanud. “Pidurid töötavad, purunes vaid kiirusmeeriku karp,” ütles Lükki.  

Tartu depoos vaadati rongi vigastused üle ja sama rong sõitis juba õhtul Tallinna tagasi.

Hommikul vahetult enne õnnetust olid tõkkepuu seisukorda graafikujärgselt kontrollinud Eesti Raudtee side- ja turvanguameti töötajad ning leidnud seadmed korras olevat.  Tartu poole sõitma hakates panid raudteetöötajad tähele, et päike paistis neile otse silma. Mehed arvasid, et ilmselt raskendas terav päikesevalgus õnnetusse sattunud juhil ka langeva tõkkepuu ja vilkuvate ohutulede nägemist.

Pärast õnnetust said samad mehed telefonitsi korralduse Pikkjärve ülesõidule naasta: nüüd juba mahasõidetud tõkkepuud uuega asendama.

iii

HELVE LAASIK

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus