Mart Siimann tutvustas pilootprojekti

Eesti Olümpiakomitee president Mart Siimann tutvustas kohtumisel Jõgevamaa Omavalitsuste Liidu liikmetega pilootprojekti, mis võimaldaks luua Jõgevamaal spordimeisterlikkuse treeningrühmad noorte paremaks ettevalmistamiseks spordialadel, kus on seni rahvusvahelisel ja vabariiklikul tasemel märkimisväärseid tulemusi saavutatud.

Mart Siimanni sõnul on Eesti Olümpiakomiteel  plaan kutsuda ellu pilootprojekt, mille tulemusena  moodustatakse Tartumaal, Viljandimaal ja Jõgevamaal spordimeisterlikkuse treeningrühmad seni edu toonud aladel, kus on põhjust loota senisest veelgi paremaid tulemusi

“Kõige tähtsamaks pean seda, et selline ettevõtmine looks  võimalused väljaõppinud ja vajalikku kategooriat omavate treenerite töö paremaks tasustamiseks,” ütles Siimann, kelle  sõnul  rahastaks Eesti Olümpiakomitee pilootprojekti 50 protsendiliselt ja ülejäänu maksaksid omavalitsused.  “Tulevikus on plaanis saada pilootprojektide koostööpartneriteks ka haridus- ja teadusministeerium ning kultuuriministeerium,” lisas Siimann.

Jõgevamaa spordiliidu Kalju tegevjuht Uno Valdmets andis statistilise ülevaate spordialadest, kus Jõgevamaa noored vabariiklikel ning ka rahvusvahelistel võistlustel märkimisväärsete tulemusteni on jõudnud. Ta rääkis saavutustest maadluses, saalihokis, võrkpallis, kergejõustikus, ja korvpallis ja loetles vastavate spordialade treenereid ja nende kategooriaid.

Jõgevamaa Omavalitsusliidu volikogu võttis Mart Siimannilt kuuldud info põhjal vastu otsuse.

“Idee sporti arendavast pilootprojektist pakkus meile tõsist huvi, kuid ootame olümpiakomiteelt täpsemaid tingimusi selle ellurakendamiseks. Ühtlasi loome ka töörühma, kes teemaga põhjalikult tegelema hakkab,” ütles Jõgevamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees, Põltsamaa vallavanem Toivo Tõnson.

Otsuses kajastus seegi, et pool treenerite palgast peaks tulevikus laekuma sellest omavalitsusest, kus vastav treeningrühm tegutseb.

“Hea oli tõdeda Jõgevamaa omavalitsusjuhtide elavat huvi meie idee vastu ja samas eestlaslikku soovi enne otsustamist kõik põhjalikult läbi kaaluda,” märkis Mart Siimann. 

iii

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus