Rahvamuusikatöötluste festival Põlvamaal ootab osalejaid

Põlvamaal Mooste mõisa vastavatavas Folgikojas toimub tänavu  23. ja 24. aprillil juba XI Eesti rahvamuusikatöötluste festival.

Osalema oodatakse nii professionaalseid kui harrastusmuusikuid, et taaselustada ja väärtustada eesti traditsionaalset muusikat.

Festivali pressitoimetaja Marko Aviksoni teatel hinnatakse võistluskontserdil esinejate muusikalist mõttemaailma, vokaal- ja instrumentaalvõimeid ning muusikaliste seadete loomise oskusi, nii et säiliks side vana ja uue vahel.

Rahvamuusikal põhinev ainulaadne loominguline konkurss sai alguse kümme aastat tagasi Põlvas Intsikurmus. Kolmel viimasel aastal on seda peetud Mooste mõisa endises hobusetallis, tänavu kolib festival aga Mooste mõisa kõige suuremasse ehitisse, praegu restaureeritavasse karjalauta.

Sajandivanusest hoonest saab uus Mooste Folgikoda ja ühtlasi Kagu-Eesti üks suuremaid statsionaarse heli- ja valgustehnikaga varustatud kontserdisaale. Tänavuse festivali läbiv teema ongi Folgikoja sisseõnnistamine ja seekordne kohustuslik võistluslugu on Kanepi kihelkonnast pärinev laul “Imelik maja”, mille leiab aadressilt: http://www.folklore.ee/Kannel/kanepi.html

Festivali peapreemia on 1000 eurot, millega kaasneb skulptorite Riho ja Ilme Kulla pronksskulptuur “Laulev neiu”. Peapreemia kõrval antakse välja eripreemiad ühele õpilaskollektiivile ja parimale kohustusliku loo töötlusele.

Võistluskontserdil osalemisest saab 15. jaanuarini teatada festivali kunstilisele juhile Ülle Podekratile telefonil 508 7825 või registreeruda aadressil folkfest@polvamaa.ee.

JAANIKA KRESSA

blog comments powered by Disqus