Kodune hokihooaeg kogub tuure

Viimased paar nädalat on tõeline talveilm võimaldanud ka Jõgeval jäähokitreeninguid pidada ja ägedaid hokilahinguid lüüa.

Kui mõnel talvel pidurdab hokimeeste tegevust soe ilm, siis seekord on takistuseks olnud pigem pakane ja lumerohkus. Nii kõrgeid lumevalle kui tänavu pole Mustvee maantee hokiväljaku ääres aastaid olnud. Külmakraadide ja lume tõttu on tulnud isegi mõned treeningud ära jätta.

Kuid klubi esimees Kaido Poom ja tema abilised on suutnud hokiväljaku jää hoida heas seisukorras ning pakkuda huvilistele seeläbi hoki- ja uisutamisrõõme.

Varasügisest saati Tartus jäätreeningutel käinud SK Pedja mängijad osalevad ka käimasoleval hooajal Eesti Harrastajate Hokiliiga Lõuna regiooni turniiril. Lisaks sellele võetakse osa mitmetest teistest turniiridest ja peetakse sõprusmänge.

Üks selliseid toimus ka viimasel pühapäeval, kui Jõgeva meeskond kohtus Tallinna HC Cosmose esindusega. Viimane koosneb küll enamalt jaolt Jõgeva jäähoki kasvandikest, keda mängib Tallinna ja Tartu meeskondades arvukalt.

Cosmose ja Jõgeva mäng oli tasavägine ja hoogne. Külalismeeskond sai tuurid kiiremini üles ja Rait Sims viis Cosmose juba 2. minutil 1:0 juhtima. Paar minutit hiljem realiseeris Alon Pärlini hea söödu väravaks Kaito Puusepp ja Cosmos juhtis juba 2:0. 14. minutil kasvatas Pärlin Cosmose eduseisu 3:0-le. Paar minutit enne avakolmandiku lõppu vastas Jõgeva poolt väravaga Hannes Pagi.

Teine kolmandik kulges Jõgeva meeskonna suures territoriaalses ülekaalus. Rünnak järgnes rünnakule ja pealeviskeid sadas nagu jõulupühadel lund. Suurepäraseid võimalusi tekkis ridamisi. Ent Cosmose väravasuul seisnud Heiki Reino tegi lausa hiilgemängu, päästes ka mitu “surmkindalt” olukorda (kokku tõrjus kollkipper mängus 49 pealeviset). Vaid korra kolmandiku jooksul jõuti siiski sihile, kui värava viskas Janno Pärn.

Nii alustati viimast perioodi Cosmose 3:2 eduseisult. Initsiatiiv kuulus endiselt Jõgeva meeskonnale, kuid ohtlikke momente tekkis taas ka hästi mänginud Ülo Gussi värava all. Pooled vahetati seisul 3:2 ning skoor ei tahtnud enam kuidagi muutuda.

Lahendus saabus neli minutit enne lõpuvilet, kui Cosmose viiekäigulise rünnaku lõpetas Kuldar Lääne väravaga. Viimaste minutitega skoor enam ei muutunud ja HC Cosmos teenis sõprusmängus Jõgeva üle 4:2 (3:1, 0:1, 1:0) võidu. Kohtunikuna tegi hea vilepartii Raimo Jäger. 

Ülejärgmisel pühapäeval, 24. jaanuaril selgitatakse SK Pedja hokistaadionil aga Jõgevamaa 2010. aasta meister. Turniir, kuhu oodatakse arvukalt hokisõpru, algab kell 11.

iii

IMRE ERIMAA

blog comments powered by Disqus