Koseveski looduskeskuses anti kuuskedele uus elu

Vaatamata külmale ilmale, kogunes 9. jaanuaril RMK Koseveski looduskeskuse korraldatud üritusele “Anname kuusepuule uue elu“ üle paarikümne inimese.

Selgus aga, et nii mõnegi osaleja kuusk oli andnud oma elu juba hoopis toasooja heaks. Õnneks oli kohaliku katlamaja juures veel kuuski, mida polnud jõutud  tuleroaks ohverdada ja nende laasimisest-saagimisest-koorimisest saigi meisterdamine alguse.

Valmis mitu riidenagi ja pudrumänd ning üks lihtsalt tore asjade riputamise puu, sest ühel väikesel tüdrukul oli soov saada oma kaelakeede, käevõrude ja kõrvarõngaste riputamiseks puu.

Külma ilma peletuseks ja möödunud pühade meenutuseks krõbistasime ka piparkooke ja jõime teed.

Alates 18. jaanuarist kuni 26.veebruarini toimub RMK looduskeskustes talviste loodusharidusprogrammide kampaania, mille käigus pakub Koseveski looduskeskus  kolme tasuta programmi. Nendeks on “Looduse talvine elu“ ja Elistvere loomapargis läbiviidavad “Kes on lemmikloom“ ja “Eesti sõralised Elistveres“. Emajõe-Suursoo looduskeskuses saab osaleda programmil “Jäljed looduses“.

Täpsemat teavet programmide sisu ja toimumise kohta leiad RMK kodulehelt www.rmk.ee talviste loodusõppeprogrammide pealkirja alt.

iii

ELLE MÄERAND

blog comments powered by Disqus