Politsei nõuab pühade ajal ohtlikele korrarikkujatele aresti

Lõuna prefektuur pöörab järgneva kahe nädala jooksul kõrgendatud tähelepanu liiklusjärelevalvele ja avalikule korrale, et jaanipühad mööduksid kõigile ohutult ja rahulikult, teatas politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo.

“Karmikäelise suhtumisega soovime ennetada neid ohtusid, mis liigsest alkoholist või ka hooletusest iseenda ja teiste suhtes teoks võivad saada. Seetõttu nõuame järgmise kahe nädala vältel arestipäevi nendele, kes joobnuna iseend või oma kaaslasi sõnajalaõit otsima sõidutavad. Samuti nendele, kes kiiruseületamisega teisi ohtu seavad või juhtimisõigust omamata autorooli istuvad. Luubi alla võtame ka need inimesed, kes püüavad pööripäeva pidustuste ajal ja järel teiste peomeeleolu rusikavõitluse, lärmi, laamendamise või muu korrarikkumisega nurjata,” kirjeldas Lõuna prefektuuri liiklusjuht Alvar Pähkel.

Ta lisas, et kordaläinud pidu on see, kuhu operatiivjõud kutsutud ei ole ja kui politsei arestikambrid tühjaks jäävad. “Selleks tuleb mõistlikkusega suhtuda pühade tähistamisse, mis pikenevad nädalavahetusega koguni nelja päeva pikkuseks. Mõistlikkusega tuleks suhtuda seejuures ka alkoholi tarbimisse ning hoida ennast ja teisi enda ümber,” soovitas liiklusjuht.

Mullu mõisteti üle Eesti jaaninädalal (ajavahemikus 22.–28.06) arest 32 seadusrikkujale, kes kandsid kokku 392 arestipäeva. Nendest suurem osa mõisteti aresti joobes juhtimise tõttu, lisaks juhtimisõiguseta sõitmise, kiiruse ületamise, ohtlike olukordade tekitamise eest liikluses ning naabrite korduva häirimise eest lärmi ja valju muusikaga.
Vooremaa