Tuletiiger lossihoovis

Põltsamaa lossihoovis sai rahvas jõulude eel taas osa kohaliku kunstikooli tuleinstallatsioonist, mis seekord oli pühendatud lähenevale tiigriaastale. Installatsiooniks vajaliku põleva materjaliga — pappkastidega — varustasid kooli selgi korral head naabrid OÜst Lossipagar. Et materjali oli vähevõitu (kunstikoolil pole praegu enam nii suurt vaba ruumi, kuhu massiliselt pappkaste koguda), ei tahtnud „tuletiigri“ triibud (või roided — kuidas kellelegi tundus) hästi põleda. Üldiselt läks aga tuleshow korda ja publikut oli sellel rohkesti, sest peatselt oli samas paigas algamas üleriigilise jõuluaegse jahirahu väljakuulutamise tseremoonia.

Tuleinstallatsioone on Põltsamaa kunstikooli rahvas mitmel varasemalgi aastal teinud ning nendega on teatud mõttes kaugemast minevikust tänapäeva suunas liigutud: neli aastat tagasi süüdati ürgne kujund spiraal, kolm aastat tagasi antiikajast pärinev meander, kaks aastat tagasi varakristlikule ajale viitav kalakujund ning aasta tagasi keskajaga (ja üksiti Põltsamaa ajalooga) seostuv kuningakroon. Nüüd siis tehti kummardus tiigriaastale ja üksiti nn tiigrihüppele.

„Eks tiiger ole hüpanud ka meie kooli,” ütles kunstikooli juhataja Ethel Hakkaja. „Liiatigi käivitub meil lähiajal üks koolitusprojekt, mille käigus on huvilistel võimalik õppida tundma kujundusprogrammide kasutamist arvutis.”

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus