Linnaraamatukogu ootab taas öökülalisi

Jõgeva linnaraamatukogu uksed on täna lahti keskööni ning lisaks raamatute laenamise võimalusele pakutakse seal hilistel õhtutundidel kunsti- , luule- ja muusikaelamusi.

Jõgeva linnaraamatukogu on juba üheksal aastal linnarahvast mai lõpus ööraamatukokku kutsunud ning tulijaid on olnud aasta-aastalt üha rohkem. Täna saab teoks kümnes ööraamatukogu.

Ööprogramm algab kell 20 näituse avamisega teise korruse lugemissaalis. Akvarelligalerii Kala on pannud sinna üles akvarellinäituse “Suvi on ilus aeg”, millel saab näha Eesti, Vene, Rootsi ja Leedu autorite töid. Jõgeva akvarellistidest osalevad näitusel Eike Salu, Žanna Toht, Meeri Remmelg ja Gennadi Lapin.

Lisaks akvarellinäitusele avatakse ööraamatukogu ajal Gunnar Vasemägi näitemänguliste karikatuuride väljapanek “Naljaka(la)d”. Näha saab ka raamatukogutöötajate fotomeenutusi varasematest ööraamatukogudest.

Muusikat saab ööraamatukogus kuulata mitut laadi ning suurematelt ja väiksematelt koosseisudelt. Esinevad meeskoor Mehis Merike Kati juhatusel, Kuremaa naisansambel Vello Pütsepa juhendamisel, Taavi Poolakese ja Mikk Lind ehk ansambel tif-Tong, Karmo Toome ja Kaur Terep ning Artur Rehi. Nagu ikka, on kavas ka ühislaulud. Et Eestis on käimas merekultuuri aasta, lauldakse merelaule ja eestvedajaks on Kuremaa kultuurielu alustala Vello Pütsep.

Ööraamatukogu luuleminutitel astub omaloodud tekstidega üles Jõgevamaa gümnaasiumi abiturient Kadri Mehide. Kuulda saab ka tänavusele omaloomingukonkursile “Betti Alveri jälgedes” saadetud paremaid luulepalu. Neid esitavad raamatukogutöötajad. Omaloomingukonkursi kõiki tulemusi täna siiski ei avalikustata: need saavad teatavaks homme kell 13 Betti Alveri muuseumis.

Ööraamatukogus tehakse teatritki: Jõgeva põhikooli 3c klassi lapsed mängivad lavastust “Kui kurgil jäi kurk haigeks”.

“Meie ööraamatukogu truudeks kaaslasteks läbi aastate on olnud ööbikud ja sirelid,” ütles Jõgeva linnaraamatukogu raamatukoguhoidja Ene Sööt. “Küllap voogab tänasegi ööraamatukogu ajal meie akendest sisse ööbikulaulu ja sirelilõhna.”

Asjalikumatest asjadest tasub ööraamatukogusse tulijatel teada seda, et uued lugejad saavad täna tasuta lugejakaardi ning kauemaks kätte jäänud raamatuid saab tagastada viivisevabalt.

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus