“Nõiutud kevade” pildid Rakveres

Möödunud esmaspäeval tähistati Rakvere teatri kohvikus näitleja Toomas Suumani 60. sünnipäeva. Juubelipeo käigus avati ka fotonäitus, mille autoriks Vooremaa endine fotograaf Anatoli Makarevitš.


Näitus on pühendatud Toomas Suumani näidendi järgi tehtud suvelavastusele “Nõiutud kevade”, mida mängiti 2012. aasta juulis Palamuse kihelkonnakoolimuuseumi õuel. Tükk toodi välja MTÜ Look eestvedamisel ning selles tegi kaasa nii professionaalseid kui ka harrastusnäitlejaid. Näituse, mida Palamusel ja Jõgeval mõned aastad tagasi nähtud, Rakverre viimise idee sai alguse sellest, et Rakvere teater otsustas Suumani juubeliks üllitada tema seitset näidendit, sealhulgas “Nõiutud kevadet”, sisaldava raamatu ning küsis Anatoli Makarevitšilt selle illustreerimiseks fotosid. Viimane pakkus aga lisaks fotodele ka näitust ning teater oli rõõmuga valmis meeleolukad teatrifotod oma kohvikusse välja panema.

“Väga vahva näitus on!” kiitis “Nõiutud kevades” Teele ja Valentina kaksikrolli mänginud Rakvere teatri näitleja Maarika Mesipuu-Veebel. “Neid vaadates tuleb nelja aasta tagune tore teatrisuvi Palamusel elavalt meelde.”

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus