Kasevõrad suvistepühaks tihedad

Homme on suvistepühad, mida mõnel pool ka kasepühadeks on kutsutud, sest just sel puhul on kombeks tuba noorte kaskede või suuremate kaseokstega ehtida.

Suvisted on teatavasti liikuv püha, seitsmendal pühapäeval pärast lihavõtteid. Mõnel aastal, kui need tähtpäevad varased olema juhtuvad ja ilmad jahedavõitu, on kased selleks ajaks   vaevalt hiirekõrvul, tänavu tõid aga mai esimesed päevad ju nii suure sooja, et hakkas juba tunduma, et kevadest üleöö suvi saab… Tõepoolest, toomingad on üleni valged, kohati õitsevad õunapuud ja sirelidki. Küll tahaksime, et meie neli aastaaega kenasti järjest tuleksid, oma nägu oleksid ja ükski neist vahele ei jääks, aga et looduse vastu ei saa, tuleb nautida, mida antakse. Vaat nüüd on tõesti võimalik saada pruuniks juba teiseks juuniks, nagu pajatab üks lastele ja vanainimestele eriti sümpaatne laul! Oleks siiski kena, kui kõik marjaõied veel ei avaneks, sest lehekuu öökülmad on ennegi palju kurja teinud…

Aga homme on suvistepühad! Ärge unustage kaski, oksi ja kevadlilli! Kaskede võrad on juba tihedad ja lehed üsna laiad.  Kas tänaõhtuseks leilivõtuks ka värsket vihta teha kannatab, selle peab igaüks ise järele proovima.

blog comments powered by Disqus