Suupillimängu maailmameister Õuna puhketalus

Jõgeva valla ja linna piiril tegutsevas Õuna puhketalus valminud uus peosaal Tavern avatakse reedel, 13. mail kontserdiga, kus esineb rahvusvaheliselt tuntud Soome suupillimängija Erkki Vihinen koos kvartetiga Munnari Treffit ja  Eestis elavate ukraina rahvamuusikute duett “Valgus ja varjud”.


Kontserdi korraldaja, põltsamaalasest muusik Eduard Einmann tunneb kaheksakordset Soome ja ühekordset maailmameistrit suupillimängus Erkki Vihineni aastaid ning on kutsunud kvartetti, kus ta mängib, ka Eestisse esinema. “Rahvusvaheliselt tuntud pillimehed olid peaesinejateks ka Jõgeval peetud akordioni-, lõõtsa- ja suupillifestivalil. Nad huvitusid ka tänavu Eestisse musitseerima tulekust. Hubase  kontserdipaiga leidsime Õuna puhketalu uues peosaalis. Mu Soome muusikasõbrad on mitu aastat  selle turismiettevõtte majutus- ja toitlustusteenust kasutanud,” lisas Einmann.

Õuna puhketalus toimuval kontserdil astub üles ka Pärnus elavate ukrainlaste duett “Valgus ja varjud”.

“Kui on soovijaid, võib pärast kontserti meeldivalt õhtut veetma jääda.  Selles melus on oodatud ka ümberkaudsete rahvamuusikute etteasted,” kinnitas Õuna puhketalu omanik  Liilia Mandri, lisades, et kontserdi publikut kostitatakse taluköögi tavade järgi valmistatud hapukapsaste ja Põltsamaal tehtud sardellidega.

“Uut peosaali ajendas ehitama soov atraktiivsemat teenust pakkuda ja paremini konkurentsis püsida. Saalile panime nimeks Tavern. Nii kutsutakse kõrtse paljudes Euroopa riikides, kus sageli peatusid ja einestasid ka kaugemalt tulijad. Eks Õuna  puhketaluski peatub mõnikord möödasõitjaid, sest asume ajaloolise Piibe maantee ääres,” rääkis perenaine.

Peosaalis on ligi kuuskümmend istekohta, samuti on istumisvõimalus õues. Vanaaegses stiilis sisekujunduse tegi Liilia ise.

Kontserdi ajaks valmib tema kinnitusel ka parkla, lähitulevikus aga saun ja bassein. Õuna puhketalu  on arendatud omavahenditest.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus