Luua Metsanduskool avas renoveeritud õpilassöökla

 

Reedel avati Luual Euroopa Regionaalarengu Fondi rahadega renoveeritud ja sisustatud õpilassöökla, kuhu mahub korraga sööma viiskümmend inimest. Projekti kogumaksumuseks kujunes 5,65 miljonit krooni.

Luua Metsanduskooli renoveeritud sööklaruumid asuvad klubihoone ühes tiivas ning olid ligi kümme aastat kasutuseta seisnud.

Augustis alanud ehitustööd tegi riigihankel parima pakkumuse esitanud Tartu osaühing Jaagor Grupp.

Olulisemate tööde seas on lisaks sööklaruumide renoveerimisele veel hooneosa välisseinte soojustamine ja viimistlemine, ventilatsiooni-, vee-ja kanalisatsiooni-, kütte- ja elektrisüsteemide renoveerimine, ümbruse vertikaalplaneerimine ja hoonetaguse parkla uuendamine.

Luua Metsanduskooli direktor Haana Zuba ütles uut sööklat avades, et üks kooli ammune unistus on viimaks teoks saanud. “See on üks esimesi, millest me viimase viie aasta jooksul oleme unistanud,” lisas ta.

Metsanduskooli haljastuse eriala teise kursuse õpilase Kreedera Arula sõnul ootasid nad juba sügisest peale, millal pääsevad uude sööklasse. “Loodame siit saada tervislikku toitu,” märkis Arula. Metsanduse eriala IV kursuse õpilane Marek Kangur loodab, et uues sööklas saab kiiremini süüa.

Töö algab jaanuari esimestel päevadel

“Kohe pärast avamist 18. detsembril algab Luua õppuritel jõuluvaheaeg, seega alustab 50-kohaline õpilassöökla klientide teenindamist uue aasta esimesel tööpäeval,” ütles Luua metsanduskooli haldusjuht Priit Kirsimäe.

Seni on värskelt komplekteeritud köögipersonalil aega uusi seadmeid tundma õppida, et olla valmis maksimaalselt 300 inimese toitlustamiseks kolme tunni jooksul – selline on söökla projekteeritud tootlikkus.

“Kuigi nii palju kliente tuleb nii lühikese aja jooksul tõenäoliselt väga harva, siis arvestades nüüdisaegseid seadmeid ja töötajate entusiasmi, peaks see olema jõukohane ülesanne,” lisas Kirsimäe.

Luua Metsanduskooli söökla juhataja Virge Miti sõnul midagi hullult keerulist uues sööklas ei ole, kõik retseptid  tulevad arvutist välja, inimene peab selle järgi  toidu valmistama.  “Köögis on uus moodne vajaliku jõudlusega tehnika  ja kõik muu – riided, toidunõud, mööbel, väikevahendid on uued,” märkis ta.

Veel soovib Mitt Luua Metsanduskooli sööklas ka küpsetama hakata, et hommikukohvi juurde värskeid saiu ja pirukaid pakkuda.

Lisaks Luua Metsanduskooli õpilastele hakkavad uues sööklas söömas käima ka Luua Algkooli õpilased. Algkooli juhataja Imbi Ivask ütles, et lapsed küsisid juba, millal nad uues kohas sööma hakkavad ja kas nad saavad seal ka magustoitu.

Maavanem Viktor Svjatõsevil oli hea meel, et üks Luua Metsanduskooli õpilaste ja õpetajate unistusi on täitunud. Kokkade jaoks olid maavanemal kaasas pajakindad.

Seni toitlustas Luua õppureid ja külalisi 1. õpilaskodu mõisaaegsetes keldriruumides OÜ Luua Grupp. Need ruumid aga ei vasta enam ammu toitlustusasutustele esitatavatele nõuetele. Samuti ei võimalda keldris asuvate ruumide planeering klientide kiiret teenindamist, probleemiks on kevadeti ja suuremate sadude korral liigniiskus ning põrandaile valguv vesi.

“Toitlustaja on pidanud end selle kümne aasta jooksul sobitama keldrikorrusele, mis kahtlemata pole ka talle olnud meelakkumine,” rääkis koolijuht. Ta tänas senist toitlustajat koostöö eest.

Projekt “Luua Metsanduskooli õpilassöökla renoveerimine ja sisustamine” on üks viiest ajavahemikul 2007-2013 struktuuritoetuse seaduse raames ja Euroopa Regionaalarengu Fondi toel Luual õppekeskkonna kaasajastamiseks realiseeritavast projektist. Kevadel lõppes projekt metsamasinaõppeks vajaliku tehnika soetamiseks. Käimas on ka õpilaskodu nr 3 renoveerimistööd, mis lepingu kohaselt peaksid lõppema 2010. aasta juunis. 2011. aastal on kavas uuendada õppehoone ja pärast seda õpilaskodu nr. 1.

Luua Metsanduskooli söökla

*Koos muudatus- ja lisatöödega ning omanikujärelevalvega kujunes ehitusmaksumuseks 3,808 miljonit krooni.

*Seadmetele ja sisustusele kulus kokku 1,435 miljonit, projekteerimistöödele 213 300 krooni.

*Projekti kogumaksumuseks koos projektijuhtimisega seotud kuludega kujunes 5,653 miljonit krooni.

*Suurköögiseadmete hanke võitis ja seadmed paigaldas AS Metos

*Mööbli tarnis Saloni Büroomööbli AS

*Serveerimistarvikud ja köögiriistad  E. Ahlström Baltics OÜ

*Kassa- ja laoarvestuseks vajaliku riist- ja tarkvara ID Süsteemide AS. 

iii

HELVE LAASIK

blog comments powered by Disqus