Noorte muusikaprojekt Üle Maa Heli ootab Jõgevamaa gümnaasiumisse osalejaid

Esmaspäeval, 2. mail kell 13 tutvustatakse Jõgevamaal noortele suunatud muusikaprojekti Üle Maa Heli. Jõgevamaa gümnaasiumi infopäevale tulevad kõnelema muusikavaldkonna eksperdid ja esineb pärimusmuusik Silver Sepp, teatas projekti koordinaator.

Infopäeva eesmärk on teavitada noori võimalusest projektiga liituda. Projekti eesmärgiks on leida üles Eesti suurlinnakeskustest eemal olevad noored, kes tegelevad või sooviksid tegeleda helikunstiga. Projekti vältel juhendavad noori muusikavaldkonna spetsialistid, kes toetavad nende teekonda artistiks kujunemisel. Projekti tegevustesse on oodatud osalema ka noored, kes ei tegele helikunsti, vaid mõne teise kunstiliigiga.

Infopäev kestab ligikaudu seitsekümmend viis minutit, oodatud on üle maakonna kõik huvilised vanuses 12-30.

Kohapeal räägitakse projekti korraldamise eesmärkidest, kaasaegsetest ja isikupärastest lähenemistest loomingulisele tegevusele nii muusikas kui audiovisuaalses kunstis. Ühtlasi tuuakse näiteid, kuidas mõned ideed praktikas teostunud on.

Üle Maa Heli puhul on tegemist pilootprojektiga, mis kestab aasta aega. Projekti vältel leitakse noored, keda oodatakse osa võtma juulis Läänemaal

Noa-Rootsi koolis toimuvast laagrist, kus saab arendada omaloomingut professionaalide abiga. Projekti lõpus korraldatakse kontserdid projekti sihtpiirkondades, sealhulgas Jõgeval ja ühiskontsert Tallinnas. Infopäevale esineb isetehtud instrumendiga Silver Sepp, samuti Karl-Gustav Kello, kes on korraldanud Noortebändi konkurssi, orienteerub hästi virtuaalsete instrumentide maailmas ja tutvustab nende kasutamisvõimalusi. Projekti Üle Maa Heli kontseptsioonist kõneleb Aivar Tõnso, kes on olnud Euroopa Kultuuripealinn 2011 muusikaprogrammi koordinaator, töötanud Kultuurikatla programmi arendusjuhina ja on alates 2015. aastast uue muusikafestivali Üle Heli peakorraldaja ja kunstiline juht. Infopäev on kõigile tasuta.

Vooremaa