Rongisõidutants tõusis nominentide hulka

Möödunud nädalavahetusel toimusid Jõhvi kontserdimajas festivali “Koolitants 2016” finaalkontserdid. Neil esitatud tantsude — neid oli saja ringis — hulgast valis žürii välja ka laureaadid ja nominendid. Jõgevamaale laureaaditiitleid seekord ei tulnud, küll aga tõusis üks meie trupp oma tantsuga nominentide hulka.

Trupiks, kes žüriile silma jäi, oli Jõgeva põhikooli 4.-5. klassi tantsurühm, mida juhendab Marika Järvet. Tantsuks, mida nad finaalis esitasid, oli Ave Anslani loodud ja selgeks õpetatud rongisõiduteemaline “Tšuh-tšuh-tšuhh”, mille saatemuusika pärineb Venno Loosaare lastelaulude plaadilt “Minul on”.

Rongisõidutants võistles 4.-7. klassi truppide Eesti-teemaliste tantsude kategoorias. Samas kategoorias tuli laureaadiks tantsuklubi Koit esitatud tants “Hea tegu…” (autor Kristina Raja). Jõgeva põhikooliga võrdsel nominendi positsioonil oli Meie Stuudio tantsuga “Oleks minu olemine” (autor Andre Laine). See tants pälvis tegelikult ka rahva lemmiku tiitli.

Et “Koolitantsu” festivalil on konkurents suur, võib öelda, et ka nominatsioonini jõudmine on suur tunnustus. Isegi finaalkontserdile pääsemine on seda. Ja finaalis oli Jõgevamaa esindatud kokku viie tantsuga.

Festival “Koolitants 2016” jätkub augustikuise suvekooliga ning oktoobris toimva Koolitantsu Kompanii teise lennu tantsulavastusega.

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus