Puujalad, -lõuad ja -pead tulid taas Jõgevale kokku

Laupäeval oli kõikidel puujalgadel, -lõugadel ja -peadel taas asja Jõgevale iga-aastasele traditsioonilisele puupäevale, mis sedakorda ühtlaselt hallis “polaaröös“ ära sai peetud.

iii

Kõigepealt tõid kultuurikeskuse esisele platsile särtsu “puujalad“ ehk Jõgevahe Pere naised oma lustakate tantsudega. Linnapea Kalmer Lain kuulutas ürituse avatuks. Päevajuht Vladislav Koržets rahustas kohaletulnuid, et kui saja aasta eest oli Eestimaast metsa all 14 protsenti, siis praegu juba üle 50. Nii et metsa on juurde tulnud ja metsaga tuleb sõber olla. Puupäeval osalemine ongi üks viis metsaga sõber olla. Puidust tehtud vidinaid leidis päevajuht laadalt piisavalt ja korraliku võinoa saaks tema hinnangul iga kohaletulnu koju kaasa viia.

Ennustati talvekülma

Puupäeval võeti  pakkumisi ka külmalinna ilmaennustusvõistlusele Nimelt otsustas MTÜ Miinus 43,5 kuulutada välja ennustusvõistluse, milline on tänavuse talve kõige külmem talveilm Jõgeval. Ennustusvõistlus lõpeb talve algusega ehk 21. detsembril, siis võetakse ennustused kokku. Kes kõige täpsem oli, selgub märtsi lõpus, kui talv läbi saab ja kevad algab. Paar aastat on seda võistlust juba peetud ja mullu näiteks eksisid kolm kõige täpsemalt pakkunud meest vaid 0,2 kraadiga. Möödunud talve külmarekordiks oli külmalinnas Jõgeval – 22,7 kraadi, mis mõõdeti 1. veebruari varahommikul. Kolm täpsemini pakkunud meest – Ain Tross, Voldemar Ilves ja Raimo Merman — pakkusid rekordiks –22,5 kraadi.

Muide, tuleval aastal möödub 70 aastat Eesti kõigi aegade külmarekordist, mis oli -43,5 kraadi ja fikseeriti 1940. aasta jaanuaris Jõgeval.

Kõige maitsvamad Rahinge sink ja  Pilleriini metsseavorst

Tänavu korraldas Jõgeva kultuurikeskus esimest korda ka kõige maitsvama jõulusingi ja vorsti konkursi. Kultuurikeskuse juhataja, ühtlasi ka puupäeva üks peakorraldajaid Airi Rütter ütles, et nemad võtsid müügiks pakutu hulgast proovitükid ning tükeldasid need omakorda väikesteks tükikesteks. Seejärel said inimesed maitsta ning anda oma hinnangu.

Maitsmisega oli nii, et algul ei saanud vedama ja pärast jälle pidama. Kõigepealt tulid Jõgevahe Pere tantsijad proovima ja kohe, kui tekkis järjekord, tulid ka teised laadalised ligi. Kultuurikeskuse töötaja Tiia Jerlakas pidi kiiresti tegutsema, et soovijad kõik ikka tükikese maitseksid ja siis oma hinnangu annaksid.

Tiia Jerlakas rääkis, et inimesed tulid pärast veel lausa üle küsima, kes seda või teist toodet müüb. Küllap taheti hästi maitsenud söögipoolist koju kaasa osta. Võitjaiks hääletasid külastajad Rahinge singi ja  Pilleriini Äri metsseavorsti.

Parima jõulusingi tiitlile kandideerisid

<p class=”MsoNormal” style=”MARGIN: 0cm 0cm 0pt” align=”justify”>*Palamse saunasink (Matsimoka OÜ)

*Kaelakarbonaad (FIE Neeme Vider)

*Rahinge sink (OÜ Masareelia)

*Maasink (Pilleriini Äri)

Parima vorsti tiitlile kandideerisid

*Põdravorst (Matsimoka OÜ)

*Juustuga vorst (FIE Neeme Vider)

*Poolsuitsuvorst Tallinn (Masareelia OÜ)

*Metsseavorst (Pilleriini Äri)

*Põdravorst kodusea lihaga (Pilleriini Äri)

iii

HELVE LAASIK

blog comments powered by Disqus