Ka sellist söögikohta on tarvis!

Eile avati Põltsamaal Kohvikklubi „“§“. Omapärase nime sai söögikoht selle järgi, et asub kunagises kohtumajas, ja omamoodi on ka kohviku tööstiil. Nimelt avatakse see vaid tellimise peale, kui kellelgi tarvis mõnda rõõmsat või ka kurba sündmust tähistada ning ta soovib seda teha privaatselt.

Perekond Miljand, kes kohviku asutas, ei looda teenida suurt tulu, vaid peab eelkõige silmas kohaliku rahva vajadusi. Tõepoolest, kombed muutuvad viimasel ajal koos ajaga üsna kiiresti. Enam ei taheta juubeleid või ka n-ö reasünnipäevi pidada meil kaua moes olnud stsenaariumi järgi, et mitu päeva keedad-küpsetad, siis tõstad toas mööbli koomale, et külalised laua äärde mahuksid, siis lippab pere, päevakangelane kaasa arvatud, peo ajal sageli köögi vahet ja viimane vaatus on suur ja väsitav koristamine.

Olgu tagasihoidlikum või rahvarohkem kokkusaamine, päris mõnus on ju võtta näiteks oma „firmaretsepti“ järgi küpsetatud pirukad või koogid ja minna koos külalistega hubasesse ruumi, kus kohvilõhnad juba üleval ja laud kaetud. Kui ise pole ahju ääres seista viitsinud, võid ka küpsetised samast ette tellida. Ja pärast pole endal loomulikult ka tüütu koristamisega muret!

blog comments powered by Disqus