Aimar Andruse läheb EMile

Järgmisel kolmapäeval teeb 19aastane Põltsamaa maadleja Aimar Andruse oma debüüdi täiskasvanute tiitlivõistlustel, kuuludes Eesti koondisse Riias peetavatel maadluse Euroopa meistrivõistlustel. Hooaja peaeesmärgiks on tal siiski hea esinemine juunikuus Rumeenias toimuvatel juunioride EM-võistlustel.


Vabamaadluse kehakaalus kuni 65 kg osalev Aimar Andruse läheb täiskasvanute EM-võistlustele eelkõige kogemusi omandama ning suuri eesmärke veel ei sea. “Kui avaringis tuleb vastu näiteks Venemaa, Aserbaidžaani või Prantsusmaa maadleja, siis väga palju loota ei ole,” ütles eelmisel nädalal Põltsamaal treeninud maadleja tituleeritud vastaste nimekirja vaadates. “Väga hea oleks, kui mõne tehnilise punkti kätte saaks. Samas on EM-võistlustel näiteks väljas ka Iisraeli esindaja, kellega ma hiljuti Kohtla-Järvel toimunud turniiril kohtusin ning seetõttu olukord kindlasti päris lootusetu ei ole.”

Karjääri jooksul erinevates vanuseklassides Eesti meistrivõistlustelt 58 medalit võitnud Aimar Andruse on juba 24kordne Eesti meister. Kahel viimasel aastal on ta kodustel võistlustel teinud puhta töö. Mullu võitis ta vabamaadluses esikoha nii täiskasvanute kui ka juunioride hulgas, tänavu kaitses ta mõlemat tiitlit ning võitis kõiki koduseid konkurente üllatades esikoha ka juunioride kreeka-rooma maadluse Eesti meistrivõistlustel.

Vabamaadluses tuli Aimar Andrusel troonile tõusmiseks alistada üle kahekümne aasta  Eestis võitmatu olnud viljandlane Jaanek Lips. 2013. aastal edasise arengu huvides Põltsamaalt Kohtla-Järvele õppima ja treenima läinud Andruse toob oma viimaste aastate arengu välja just võrdluses nimeka vastasega.

“Esimesel aastal, kui Kohtla-Järvel olin, kaotasin Lipsule vaid kolmekümne sekundiga,” ütles esimese Põltsamaa maadlejana täiskasvanute tiitlivõistluste pääsenud Aimar Andruse. “Eelmisel aastal sain napi võidu, tänavu olin aga juba päris kõvasti temast üle. Võtsin oma punktid ära ja seisin lõpuni, midagi rasket selles matšis enam ei olnud.”

Kui Riia võistlus on Aimar Andruse jaoks eelkõige tulevikuks valmistumine, siis hoopis tõsisemate soovidega läheb ta vastu juunikuus Bukarestis peetavatele juunioride EM-võistlustele. “Võistlen juunioride hulgas viimast aastat ning tahan seetõttu päris etteotsa tulla,” lausus 2012. aastal U18 vanuseklassi EM-võistlustel kümnenda koha saanud Aimar Andruse.

Aimar Andruse loodab Riias ka koduste fännide toele, EM-võistlustel on teda kindlasti toetamas esimene treener Arved Külanurm ning vennad Hergo ja Ardi. “Toetajatest on alati kasu, see aitab mul võistlusteks paremini keskenduda,” kinnitas Aimar Andruse.

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus