Tootmise nüüdisajastamine võimaldab toodangut suurendada

Tänavu kahekümne viie aastaseks saava Jõgeva firma Juta & Kaido tootmiskompleksi nüüdisajastamine võimaldab toota senisest suuremas koguses aknaid ja uksi.

Osaühingu Juta & Kaido põhitoodangu moodustavad välisuksed korteritele ja eramajadele,  puidust aknad nii ehitatavatele kui ka renoveeritavatele majadele. “Varem valmistati aknaid ja uksi samas tehases, ruumi ja tootmismahtude vähesuse tõttu tuli loobuda tellimustest. Eriti  kahju oli ära öelda suuremaid tellimusi, mida meilt sooviti üle kogu Skandinaavia. Ekspordist võidavad ju majanduslikus ja sotsiaalses mõttes nii ettevõte, omavalitsuspiirkond kui ka maakond,” ütles tootmisjuht Rauno Lehtla.

“Idee tootmise laiendamiseks tekkis paar aastat tagasi. Plaane saime hakata realiseerima üle-eelmisel suvel, kui meile sobival ajal vabanes tootmishall kohe vana tehase kõrval. Peagu aasta kestnud esimese etapi ümberehitustööd vanas tootmishallis on lõpusirgele jõudnud  ning esimesed aknapartiid uues tootmiskompleksis valmis saanud. Tootmispind suurenes ligi 500 ruutmeetri võrra,” lisas ta.

Tootmises uued aknatüübid  

Uute aknatüüpide valmistamiseks tehakse arendustööd. “Koostöös miljööväärtuslike ja muinsuskaitseliste objektide klientidega töötasime eelmise aastal välja sisse-välja avaneva puitakna nüüdisajastatud modifikatsiooni. Sellel aknal pole enam sisemist raami. Tänu väga hea hinna ja kvaliteedi suhtele on akent paigaldatud juba mitmetele majadele üle Eesti,” rääkis Rauno Lehtla.

“Tootmiskompleksi nüüdisajastamise tulemusena jäi senisest rohkem ruumi välisuste valmistamiseks vanas tehases. Nüüd saame täita  kõikide soovijate tellimused kiiremini  ning mugavamalt. Olulise töövõidu saavutasime avatäidete osas juba eelmisel aastal, kus hakkasime pakkuma toote kliendini viimiseks vedu üle kogu Eesti. Teenus võeti väga kiirelt omaks. Klient võidab seda kasutades nii rahas kui ka ajas,” ütles tootmisjuht.

Ta lisas, et tootmise uuendamisel kulus kõige kauem aega erinevate dokumentide ja lubade saamiseks. “Suureks abiks asjaajamise kiirendamisel on olnud abilinnapea Ants Prii, kes endise ettevõtjana teab, kui oluline on tootmisettevõttele aeg ja tegi palju selleks et saaksime ehitustöödega õigeaegselt alustada.”

Rauno Lehtla märkis, et tootmishoone pole veel lõplikult valmis, seega on raske öelda uuendamise maksumust. Tema sõnul võib investeeringuteks kulutatud summa ulatuda 150 000 euroni.

“Oleme alati olnud seda meelt, et raha investeeringuteks tuleb leida omavahenditest ja oleme suutnud seda joont hoida viimased paarkümmend aastat. Kavas on ka teise etapi uuendustööd, mille tulemusena  saame ruumi suurema viimistlus- ja komplekteerimisosakonna rajamiseks,” rääkis Lehtla. 

Uusi töötajaid võetakse osaühingusse Juta & Kaido tööle regulaarselt. “ „Uue töökoha tekitamisel teavitame sellest kuulutusega töötukassas, maakonna kuulutustelehtedes ning firma interneti koduleheküljel. Otse loomulikult ei saa üle ega ümber sotsiaalmeediast, näiteks Facebookis levib info vabast töökohast kulutulena. Jälgime ka ise Jõgevamaa tööturgu ja kui kuuleme, et mõni sobiva töökogemusega töötaja on parasjagu vaba, kutsume ta vestlusele. Palju kasu on ka passiivsest tööotsingust, kus meile saadetud CV-de põhjal oleme teinud positiivseid otsuseid,” ütles  Rauno Lehtla. 

Rõõm tublidest  naistest

“Meie ettevõttes pakutavad töökohad eeldavad varasemat üldist töökogemust puidutööstusettevõttes. Meil on hea meel, et aina rohkem ja rohkem on tööturul ka selliste töökogemustega naisi. Nii leiavad meie ettevõttes tööd naised ja mehed võrdselt. Kuigi esmapilgul võib uste ja akende valmistamine näida keeruline ja raske, teeb iga töötaja oma kindlaksmääratud lihtsaid operatsioone ning lõpliku väljaõppe saamegi niimoodi vastavalt tööde spetsiifikale kohapeal anda,” lausus tootmisjuht.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus