Jõgeva aasta teod kolmes kategoorias

Jõgeva linna aasta tegudeks valisid linlased vilistlaste kokkutuleku, kohviku Ateljee suvised kultuurisündmused ja Suur-Piiri-Puiestee ringristmiku.


23. veebruaril andsid Jõgeva linnavolikogu esimees Margus Kask ja Jõgeva linnapea Aare Olgo Eesti Vabariigi 98. aastapäeva vastuvõtul üle Jõgeva linna aasta tegu 2015 tiitlid.

Jõgeva linna aasta tegu erasektoris on kohvik Ateljee suvised kultuurisündmused. Juuli viimasel nädalal tähistas Ateljee oma esimest sünnipäeva põneva  kultuuriprogrammiga, mis kestis terve nädala. Igal õhtul toimusid kohviku hoovis kontserdid, kus lavale astusid nii kohalikud lauljad, pillimehed ja sõnaseadjad kui ka külalisesinejad.

Erasektoris leidsid tunnustust veel kogupereüritused “Iga issi pühapäev” ja “Iga emme pidupäev” ning populaarsed tantsutreeningud lastele tantsustuudios Cestants.

Koolide kokkutulek

Jõgeva linna aasta tegu mittetulundussektoris on Jõgeva linna koolide vilistlaste kokkutulek. 24. oktoobril peeti Jõgeval koolide vilistlaste ühine kokkutulek. Pidupäev algas aktusega kultuurikeskuses, millele järgnes koolimajade külastamine ja õhtune pidu spordikeskuses Virtus. Korraldajad, õpetajad ja vilistlased loodavad, et see on uue traditsiooni algus. Kokkutulekust võttis osa ligi 1300 vilistlast.

Ettevõtmist toetasid peamiselt vilistlased ja nendega seotud ettevõtted. Eduka ürituse korraldamise taga oli hästi toimiv korraldusmeeskond: Nele Graverson, Mairi Koll, Kadri Toit, Riina Lille, Imre Mihhailov ja Raul Soodla.

Turvalisus eelkõige

Jõgeva linna aasta tegu avalikus sektoris on Suur-Puiestee-Piiri ringristmiku valmimine. Jõgeva linna seni ühe ohtlikuma liiklussõlmele Suure, Puiestee ja Piiri tänavate ristmikule ehitati sügisel uus ringristmik, mis aeglustas liiklust, muutis selle sujuvaks ja võimaldab jalakäijatel ristmikku senisest palju ohutumalt ületada. Lisaks lahendati ehitustööde käigus sadevee ärajuhtimise probleemid ning rajati uus LED-valgustitega tänavavalgustus. Ringristmiku ehitus maksis ligi 350 000 eurot ning selle maksis kinni Jõgeva linn, ehitas Vooremaa Teed, projekteerisid Palmpro OÜ ja FIE Teeprojektid Tiit Korn. Avaliku sektori aasta tegude nominentidena märgiti ära Kaitseliidu Jõgeva maleva staabi- ja tagalakeskus ning renoveeritud Aia, Tähe, Puiestee ja Piiri tänavate kõnniteed.

Jõgeva elanikud märkavad ja tunnustavad aina enam kaaslinlaste, linna ettevõtete, avaliku sektori ja mittetulunduslike organisatsioonide häid tegusid. Seekord kandideeris 17 head tegu ja rahva lemmikud selgusid rekordilise 422 inimese arvamuse alusel. Aasta tegude elluviijatele kinkis Jõgeva linn Sergei Jerjomini käsitööna valmistatud seinakella.

MARGE TASUR

blog comments powered by Disqus