Põltsamaa maadlejatele kolm meistrikulda

Laupäeval Viljandis toimunud Eesti meistrivõistlustel maadluses tõid Põltsamaale meistrikulla Aimar Andruse, Hergo Andruse ja kolmeaastase vaheaja järel tippsporti naasnud Johanna Kikkas. Võistkondlikult sai Põltsamaa SK Nipi vabamaadluses Viljandi Tuleviku järel teise koha.


Eelmisel aastal täiskasvanute seas esmakordselt Eesti meistriks tulnud Aimar Andruse on tänavu kodustel tiitlivõistlustel olnud võitmatu. Jaanuaris võitis ta U20 vanuseklassis esikoha vabamaadluse Eesti meistrivõistlustel, veebruaris tuli Andruse juunioride hulgas Eesti meistriks ka kreeka-rooma maadluses.

Viljandis kulutas Aimar Andruse kahe esimese vastase alistamiseks vähem kui minuti. Avamatšis Kristjan Tootsi (EMÜ SK) vastu kulus Andrusel 10:0 eduseisu saamiseks 23 sekundit, poolfinaalis võitis ta 30 sekundiga Nikita Tšehhonini (SK Kuldkaru) 11:0. Finaalkohtumises läks Aimar Andruse nagu mullugi vastamisi 26-kordse Eesti meistri Jaanek Lipsuga (Viljandi MK Tulevik). Kui mullu oli põltsamaalase võit ülinapp (3:2), siis nüüd saavutas ta vanameistri üle kuueminutilise maadlusega 4:1 võidu.  

Mullustel meistrivõistlustel Jevgeni Soltruki järel kehakaalus kuni 74 kg teise koha saanud Hergo Andruse suutis tänavu Viljandis alistada kõik vastased. Avaringis võitis ta täpselt minutiga 10:0 Markus Kaprali (Vändra SKP). Järgnenud tasavägised matšide lõppedes oli tablool küll viigiseis, kuid et viimase võtte tegi nii poolfinaalis kui ka finaalis Hergo Andruse, kuulus matšivõit mõlemal korral talle. Poolfinaalis alistas ta 4:4 seisult Magnus Piiritsa (TÜ ASK), finaalis aga 6:6 seisult Arvo Nõgese (MK Tulevik).

2011. aastal rannamaadluses maailmameistrivõistlustel võidutsenud Johanna Kikkas tegi Eesti meistrivõistlustel viimati kaasa 2013. aastal, kui ta võitis esikoha kehakaalus kuni 63 kg. Vahepeal treenerina tegutsenud Kikkase tagasitulek oli võimas – kehakaalus kuni 53 kg alistas ta kindlalt kõik kolm vastast. Avamatšis seljatas ta Hele Tamme (SK Martna). Teises ringis alistas Kikkas 11:0 Vlada Stepanova (Buffen-Do), kolmandas ringis tuli seljavõit Jelizaveta Tšuvpilo (SK Tapa) üle.

Põltsamaa SK maadlejad võitsid Eesti meistrivõistlustel lisaks ka neli pronksmedalit. Kehakaalus kuni 61 kg said kolmanda koha Marek Kütt ja Hendrik Orion, kehakaalus kuni 65 kg oli kolmas Jako Kivimägi ning kehakaalus kuni 70 kg lõpetas pronksmedaliga Kaimo Aljas.

Marek Kütt ja Hendrik Orion jõudsid oma kaalus poolfinaali, kuid pidid seal tunnistama vastaste nappi paremust. Kütt kaoatas hiljem hõbemedali võitnud Kevin Ervaldile 2:3 ning Orion hilisemale meistrile Helary Mägisalule 2:4. Lohutusringis olid mõlemad põltsamaalased aga kindlad, oma pronksimatši võitsid mõelamd 10:0.

Jako Kivimägi jäi avaringis alla Jaanek Lipsule, kuid sai pronksimatšis 9:16 kaotusseisus olles seljavõidu Rainer Grosbergi üle. Kaimo Aljas kaotas avaringis hilisemale finalistile Erik Reinbokile, alistas aga seejärel lohutusringis klubikaaslase Ardi Andruse.

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus