Jõgevamaa turismivõimalusi tutvustatakse rahvusvahelisel turismimessil Tourest 2016

12.-14. veebruaril peetakse Eesti Näituste messikeskuses 25. rahvusvaheline turismimess Tourest. Hallis “Puhka Eestis” on väljas ka Jõgevamaa esindus, kus lisaks tavapärasele turismiinfo jagamisele tutvustatakse kohalikku toitu, testitakse teadmisi ning proovitakse õnne Lible Loteriis, teatas sihtasutuse Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus (JAEK) turismivaldkonna arendusjuht.

Jõgevamaa messiboksi teemaks on 12. juunil Jõgeva linnas toimuv II Eesti Naiste tantsupidu “MeheLugu”. Kohal on ka Jõgeva linna tantsijad, kes astuvad messihalli pealaval üles laupäeval kl 15.45. Messiboksist on võimalik saada infot Jõgevamaa vaatamisväärsuste ja erinevate vaba aja veetmise võimaluste kohta. Rohkest trükistevalikust on kõige uuemana külastajate ees värske maakonna kultuuri- ja spordisündmuste kalender, seda eesti ja vene keeles.

Kolme messipäeva jooksul toimub Jõgevamaa messiboksis palju erinevaid tegevusi: iga päev saab degusteerida Põltsamaa veini, juustu ja mõnusaid ampse Kurista söögitarelt, lisaks on võimalus testida teadmisi Kalevipoja viktroiinis ning harjutada kätt krihvliga kirjutamisel. Nädalavahetusel on laste rõõmuks boksis kohal Vudila maskott Vuta. Melust ei puudu ka kellamees Lible, kes laupäeval ja pühapäeval endanimelist loteriid müüb. Loterii auhindadeks on põnevad pakkumised Jõgevamaa turismitegijatelt.

Turismimess on avatud reedel ja laupäeval kella 10-18 ja pühapäeval kella 10-16. Messihalli sisenemiseks saab tasuta kutse printida SA Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse kodulehelt www.jaek.ee.

Jõgevamaa osalemist messil korraldab sihtasutus Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus, messilkäiku rahastavad Jõgevamaa Omavalitsuste Liit ja Jõgeva maavalitsus läbi maakondliku arendustegevuste programmi. Kaaseskponentide- ja rahastajatena on messil kohal: Vudila mängumaa, Jõgewa muuseum, Põltsamaa muuseum, sihtasutus Kalevipoja Koda, Palamuse O. Lutsu kihelkonnakoolimuuseum, Kurista söögitare, Põltsamaa veinikelder, Mustvee turismikoda ,Jõgeva linn ja Jõgevamaa Koostöökoda.

Tourest on vanim ja suurim turismimess Balti riikides. 2015. aastal tõi mess kolme päeva jooksul kokku pea 500 eksponenti 22 erinevast riigist ning külastama üle 30 000 inimese. Messil on kaks halli: peahallis asuvad reisikorraldajad ja –bürood, suuremad hotellid, välismaised sihtkohad jm; “Puhka Eestis” hallis on esindatud Eesti spaad ja turismipriikonnad.

Vooremaa