Tähe noortemeeskonnad jätkavad edukalt

Eesti noorte saalihokimeistrivõistlustel jätkavad treener Marko Saksingu juhendatavad Jõgeva SK Tähe erinevate vanuseklasside meeskonnad medalikursil.

Nelja meeskonna osavõtul peetavatel U17 vanuseklassi Eesti meistrivõistlustel on kõik meeskonnad pidanud kaks kohtumist. Jõgeva SK Tähe 99 alistas tasavägises avakohtumises 7:6 (2:2, 2:2, 3:2) Jäneda SK. Otsustava perioodi algul 4:5 kaotusseisu jäänud Jäneda meeskond suutis seisu viigistada ja viis minutit enne kohtumise lõppu ka juhtima minna, kuid jõgevalastel õnnestus mängu lõpp siiski enda kasuks pöörata. 6:6 viigivärava viskas neli minutit enne kohtumise lõppu Andreas Õun, võiduvärava 33 sekundit enne lõpusireeni aga Karl Kastan. Kolme tabamusega oli mängu resultatiivseim Karl Kastan, ühe värava viskasid lisaks Andreas Õunale ka Aleks Deinekin, Lauri-Robert Indus ja Heino Avi.

Veelgi tasavägisemas teises mängus jäi Tähe napilt 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) alla Sparta Team Automaailmale. Jõgevalaste ainsa värava viskas Andreas Õun kohtumise 34. minutil.

Kuue punktiga on tabeli tipus Sparta, Tähel ja Jänedal on kolm punkti, EMÜ meeskonnal on punktiarve avamata. Järgmised kohtumised peetakse tuleval teisipäeval Tapal, Jõgeva meeskond mängib taas Jäneda ja Spartaga.

U15 vanuseklassi lõunagrupi turniiril sai Jõgeva SK Tähe 01 viimati kaks suureskoorilist võitu.  Valga SHK alistati 23:1 (15:1, 8:0) ning SHK Tornaado 25:1 (10:0, 15:1). Esimeses kohtumises oli seitsme väravaga resultatiivseim Alex Guske. Aleks Deinekin viskas viis ja Kristo Voitk neli väravat, kaks tabamust lisasid Margus Rosin ja Sten Siida, ühe Sten Metsar, David Volkov ja Petry Pükkenen. Teises mängus jäi Alex Guske ja Aleks Deinekini arvele võrdselt kuus tabamust. Kristo Voitk viskas neli, Sten Siida kolm, Sten Metsar ja Rasmus Randoja kaks väravat. Korra olid täpsed Margus Rosin ja David Volkov.

Kõik lõunagrupi meeskonnad on pidanud neli mängu, tabelit juhib 12 punktiga EMÜ SK. Tähel on üheksa ja Tornaadol kolm punkti, Valga on endiselt punktita. Põhjagrupis on tabeli eesotsas Sparta Team Automaailm ja SK Noorus. Selle vanuseklassi meeskonnad jätkavad mängudega 19. veebruaril Valgas, Tähe kohtub väljakuperemeeste ja EMÜga.

Kaks võitu võttis jaanuaris ka U13 vanuseklassi lõunagrupi turniiril osalev Jõgeva SK Tähe 03. SHK Tornaado alistati 5:3 (3:2, 2:1) ning Tamsalu EBE 11:2 (5:1, 6:1). Tornaado vastu viskas Rasmus Randoja kaks väravat, ühe tabamuse said oma kontole Rome Andro Moora, Karl Mark Tammsaar ja Marten Pehap. Mängus Tamsaluga oli Jõgeva noortest saalihokimängijatest resultatiivseim kolm väravat visanud Oliver Heljand. Kahe värava üle said rõõmustada Margus Rosin, Henri Laurimäe ja Karl Mark Tammsaar, ühe tabamuse said kirja Rauno Pärtel ja Rasmus Randoja.

Lõunagrupi liider on 21 punktiga EMÜ SK, ühe mängu vähem pidanud Tähel on tabelis 12 punkti. Tornaado on kuue punktiga kolmas ja Tamsalu kolme punktiga neljas. Põhjagrupis on tabeli tipus HC Panter ja Sparta Team Automaailm.

U11 vanuseklassi lõunagrupi turniiril võitis Jõgeva SK Tähe 05 kuuest kohtumisest viis. Viimastes mängudes saadi suureskoorilised võidud: EMÜ esindusvõistkond alistati 19:0 (Rome Andro Moora viskas seitse ning Rasmus Randoja ning Karl Mark Tammsaar võrdselt viis väravat) ning Tamsalu EBE 19:6 (Rasmus Randojalt parimana kuus tabamust).

Lõunagrupi mängudes kogus Tähe 15 punkti, järgnesid EMÜ SK II 12, EMÜ SK I 6 ning Tamsalu 3 punktiga. Põhjagrupis oli 18 punktiga edukaim Sparta Team Automaailm. Teise koha sai 12 punkti kogunud HC Panter, järgnesid SK Noorus (6 p) ja Kuusalu (0 p). Poolfinaalis läheb Tähe vastamisi Pantriga.

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus