Saskia Alusalu näitas Norras head vormi

Nädalavahetusel Norras Stavangeris peetud kiiruisutamise MK-sarja viiendal etapil sõitis Saskia Alusalu 3000 meetris välja oma tänavuse kiireima aja Euroopa uisuradadel.

B-divisjoni võistlustel ajaga 4.18,97 lõpetanud Alusalu sai 26 startinu hulgas 20. koha. Teises tugevusgrupis esikoha saanud Linda de Vriesile (Holland) kaotas adaverelane 17,17 sekundiga, MK-punktidest jäi teda lahutama 2,16 sekundit. Käesoleval hooajal on Alusalu sõitnud selle distantsi vaid korra kiiremini: Calgary kiirel jääl lõpetas ta ajaga 4.17,71.

1500 meetris sai Saskia Alusalu kirja oma karjääri kiireima aja meretasapinnal asuvatel radadel. Merepinnast 48 meetri kõrgusel asuval Stavangeri ovaalil lõpetas ta ajaga 2.04,39, mis andis B-divisjonis 28 uisutaja seas 21. koha. Esikoha võitnud Olga Grafist (Venemaa) jäi Alusalu maha 7,67 sekundiga.

“Kuna tegemist ei olnud väga kiire jääga, siis saan öelda, et jäin võistlustega igati rahule,” kirjutas Alusalu oma Facebook’i kontol. Kui ilmaolud lubavad võistlusi korraldada, on Saskia Alusalu sel nädalavahetusel stardis Adaveres peetavatel Eesti meistrivõistlustel.

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus