Jõgeva kultuurikeskus kutsub sünnipäevapeole

Jõgeva kultuurikeskus kutsub kõiki, kelle jaoks see maja oluline, tuleval reedel, 29. jaanuaril 55. sünnipäeva peole. Pidu algab kontsertlavastusega ning jätkub vabamas vormis jutu- ja tantsuõhtuga. Personaalseid kutseid otsustas kultuurikeskuse rahvas seekord mitte saata, vaid kutsuda kõiki huvilisi peole avalikult ja lehe kaudu.

“Jõgeva kultuurikeskus on olnud kultuurikoldena oluline mitte ainult Jõgeva linna, vaid ka selle ümbruse inimestele ning seda juba viiskümmend viis aastat,” ütles kultuurikeskuse juhataja Ainar Ojasaar. “Seetõttu tundsime kolleegidega, et meil on väga raske otsustada, keda sünnipäevapeole — juubeliks ma seda ei nimetaks, see eeldab minu meelest ümmargusemat numbrit — kutsuda ja keda mitte. Nii leidsimegi, et kõige õigem on edastada kutse avalikult ja lehe kaudu. Teavitame rahvast ka Facebook’i ja müürilehtede vahendusel ning loodame, et kohale tulevad kõik, kellele kultuurikeskuses toimuv korda läheb ja kes peavad lugu eesti kultuurist: seda me selles majas ju edendame.”

Ainar Ojasaare sõnul on sellise avaliku kutsumise puhul väike oht, et rahvast väga palju kohale tuleb. Aga kui tuntud kõnekäändu parafraseerida, siis kultuurseid inimesi mahub ühte kultuurikeskusse palju.

Sünnipäevapidu algab kell 18 ning peo esimese osa kontsertlavastuses teevad kaasa enam-vähem kõik Jõgeva linna taidluskollektiivid, nii täiskasvanute kui ka laste omad. Lastest teevad kaasa Jõgeva muusikakooli huviõppeosakonna tantsijad, kelle proovid toimuvadki kultuurikeskuses, samuti Jõgeva kooliteater Liblikapüüdja.

“Sellist pidu, kus enamik linna kollektiive esineda saaksid, pole Jõgeval minu meelest juba ammu olnud,” ütles Ainar Ojasaar. “Eeskava saab olema kirju, sest iga kollektiiv pakkus ise välja, millega ta esineda tahab. Laule-tantse on kavas 19. sajandi lõpust kaasaegseteni ning etteasted põimib maja ajalooga läbi kontserdi lavastaja ja õhtu juht Valdi Reinas.”

Kindlasti tuleb peole neid, kes soovivad kultuurikeskust ja selle inimesi hea sõnaga meenutada või õnnitleda. Sellised sõnavõtud on planeeritud kontsertlavastuse lõppu. Järgneva tantsupeo ajal musitseerib ansambel Vana Kallim. Tantsupeo ajal saab ka mõnusasti juttu ajada ja soovi korral vanu aegu meenutada.

“Loodame, et meie avalik kutse jõuab kõigini, kelle jaoks Jõgeva kultuurikeskus oluline on. Loodame ka, et tuleb tore ja meeleolukas õhtu,” ütles Ainar Ojasaar.

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus