Kuremaal näeb rahvusvahelist korvpalli

Homme, 22. jaanuaril avatakse Kuremaal kolm päeva kestev rahvusvaheline tüdrukute korvpalliturniir. Tegemist on käesoleva hooaja Euroopa Noorte Korvpalliliiga (EGBL) TU15 II divisjoni teise osaturniiriga. Kaasa teevad võistkonnad Kasahstanist (AstanaTigers), Valgevenest (Brest Viktoria), Poolast (Gdanski Pomerania), Lätist (BS Riga/Jugla ja BC Kolibri), Venemaalt (SSOR Podolsk) ja Eestist, kus lisaks Tallinna Kalevile osaleb ka erinevaid omavalitsusi ühendav võistkond SK Siit ja Sealt.

Viimases on tegevad ka Laiuse treeneri Vallo Väljaotsa hoolealused. Lisaks Jõgeva valla noortele korvpalluritele, kuuluvad võistkonda veel mängijad Saare, Imavere ja Kolga-Jaani vallast. Võistkonna peatreener on Andrus Noormägi.

“Olles Eesti Korvpalliliidu sarjades osalenud SK Imavere koosseisus alates hooajast 2006/07,  jõudis meie tegevus kohalikult tasandilt (Imavere vald ja kool) laieneda koostööks

teiste omavalitsuste koolidega (Simuna, Laiuse, Olustvere, Suure-Jaani, Sürgavere) ja nii sündis 2008. aasta septembris otsus moodustada iseseisev spordiklubi nimega Siit ja Sealt,” rääkis klubi tekkimisest Andrus Noormägi.

Klubi esimene aktiivne periood oli aastatel 2008 – 2011. Kui kahel järgmisel aastal oli klubi tegevus peatatud, siis 2013 sai SK Siit ja Sealt uue hingamise. 2014. aasta veebruaris toimunud kohtumisel, kus osalesid lisaks klubi esindajale EKL president  Jüri Ratas ja peasekretär Keio Kuhi ning omavalitsusjuhid Jüri Ellram (Imavere)

Kalevi Kaur (Kolga-Jaani) ja Enn Kurg (Jõgeva), jõuti ühisele arusaamale, et tegevust tuleb jätkata ja hoogustada. Septembris sõlmiti kolmepoolne leping Eesti Olümpiakomitee, Imavere valla ja SK Siit ja Sealt vahel. Rakendusid ka erisused: Jõgeva vald toetas klubi tegevustoetusena läbi kohaliku spordiklubi Contra, Saare vald aga läbi kohaliku kultuuri- ja spordiseltsi. 

Treeningud, kus osaleb peatreener Noormägi, toimuvad spordiklubil mitmel pool. Imaveres on need kavas kolm, Kolga-Jaanis jaVoorel kaks ning Laiusel üks kord nädalas. Lisaks viib Vallo Väljaots Laiuse koolis veel kahel korral nädalas treeninguid läbi.

“Selline treeningute logistika, eelkõige just transport eri kohtade vahel muudab aga omavalitsustele kogu klubi treeninguprotsessi kulud suureks,” tunnistas Noormägi.      

Alates 2015. aastast on klubil kaks kutsetunnistusega treenerit: Andrus Noormägi (EOK V) ja Anneli Plaado (EOK III). Vallo Väljaotsa treeningud Laiusel toimuvad kooli huviringi baasil, millel puudub aga kultuuriministeeriumi rahastus.

Reaalne treeningutundide maht on klubil 16 akadeemilist tundi, mis annab koormuseks pool treeneri kohta. Praegused lepingud omavalitsustega kehtivad spordiklubil  2017. aasta maini.

“Kuidas pärast seda edasi tegutseme, sõltub tänastest tegemistest,” märkis Noormägi.             

Seni on aga klubi tüdrukud osalenud mitmetel turniiridel ja nüüd on jõutud ka rahvusvahelisele tasemele. Kui II divisjoni esimene turniir mängiti Poolas Czluchowis, siis seekord on võõrustajaks Kuremaa.

Turniir saab teoks eeskätt tänu paljudele toetajatele, nagu StoraEnso, Vestman Grupp, Werol jt. Samuti panevad võistlusele õla alla kõik eelpoolnimetatud omavalitsused.

Loodame, et kodutanumal toimuval turniiril näitavad head mängu ka Laiuse tüdrukud ja kodupublikul on, mida vaadata. Nii tasub seada sammud reedest pühapäevani Kuremaa spordisaali suunas, et omadele pöialt hoida.

IMRE ERIMAA

blog comments powered by Disqus