Lõuna-Eesti Turism osaleb turismimessil Matka 2016

Tänavu peetakse 21.-24. jaanuarini Helsingis Põhjamaade suurim turismimess Matka 
2016. Sihtasutus Lõuna-Eesti Turism osaleb messil koostöös sihtasutusega A Tartumaa 
Turism, teatas Lõuna-Eesti Turism.

Tartu ja Lõuna-Eesti ühise messipinna suuruseks on 30 m2 ja kaaseksponentideks on messil MTÜ Setomaa Turism, MTÜ Peipsimaa Turism koos Palamuse O. Lutsu nimelise Kihelkonnakoolimuueumi ja Põltsamaa lossiga, Hansahotell, Eesti Põllumajandusmuuseum ja Leigo Turismitalu.

Messil pakutakse külastajatele degusteerimiseks Lõuna-Eesti kohalikku toodangut: Peipsimaa Turismi kohvik pakub laia valikut huvitavaid suupisteid nagu Alatskivi lossi sibulamoosi Liivimaa lihaveise vorstil, Peipsi kurki, kohalikku kala, Põltsamaa juustu ja veini jne. Setomaa kohvikud pakuvadsõirameister Leida Heliste sõira, suitsuliha, leiba, suuliimi ja teed. Lisaks pakub Eesti Põllumajandusmuusem leiba ja linajahuküpsiseid.

Tartu ja Lõuna-Eesti ühispinnal on kättesaadavad lisaks Tartu ja Lõuna-Eesti maakondade infomaterjalidele ka Setoline suviste huvireiside, AHHAA Teaduskeskuse, Jääaja Keskuse, Eesti Rahva Muuseumi, teater Vanemuine, Pierre kohvik-restorani, Tartu Ülikooli muuseumite ja Tartu Pauluse kiriku trükised.

Messiboksis toimub ka loosimäng, kus külastajatel on võimalik võita atraktiivseid Tartu ja Lõuna-Eestiga seotud auhindu. Messikülastajaid kutsutakse aasta jooksul Tartut ja Lõuna-Eestit korduvalt külastama ning nautima erinevaid kultuuri- ja spordisündmusi, külastama uusi ja uuendatud turismiatraktsioone. Selle aasta messil pööratakse senisest suuremat tähelepanu kultuuriteemale läbi kultuurilise mitmekesisuse, toidukultuuri ja folkloori. 2016. aastaüheks oluliseks sündmuseks kogu Eesti jaoks on sügisel avatav Eesti Rahva 
Muuseum.

Soomlaste jaoks on ühendus Lõuna-Eestiga kiire ja mugav – Helsingist otse Tartusse on võimalik lennata Finnairiga.
Messi koduleht: 
http://www.messukeskus.com/Sites3/Matka/Sivut/default.aspx 
<http://www.messukeskus.com/Sites3/Matka/Sivut/default.aspx%20>
Vooremaa