Metsatarekese lapsed müüsid Ülemiste keskuses oma käsitöid

Möödunud aasta lõpus toimus Tallinnas Ülemiste  keskuse  aatriumis heategevuslik jõululaat Topeltkink, millel osalesid ka Siimusti lastekodu Metsatareke kasvandikud.

Jõululaata Topeltkink peeti juba kolmeteistkümnendat korda ning see on aastatega saanud väga populaarseks. Laadal müüvad asenduskodulapsed enda valmistatud käsitööesemeid, mis sobivad kingitusteks. Seekord osales laadal neliteist lastekodu ning lettide taga oli mitmekesist kaupa pakkumas ühtekokku sada last koos juhendajatega. Kogu laadal teenitud tulu läks asenduskodudele.

Metsatarekese esindus oli laadal väljas juba üheteistkümnendat korda. Laadakaupa meisterdati terve aasta: laste ja kasvatajate ühistöös valmisid nelja-viit sorti helkurid, käterätid, padjapüürid, pajalapid, külmkapimagnetid, sokid, kindad, mütsid, sallid, ehted, kausid, jõuluehted, mänguasjad, kamina süüteroosid ja –tikud, seebid, kinkekarbid ja -kotid, piparkoogid, jõulumuhvinid jne.

Tore oli näha, millise õhinaga käis nädalavahetustel karpide või helkurite tegemine: terve elutuba täitsid erinevad paberid, paelad ja pärlid. Põnev oli ka see, kui õhtuti täitsid kööki magusad lõhnad, mis viitasid siiski mitte toidu, vaid seebi tegemisele. Tubadeski käis vaikne nokitsemine: tüdrukud heegeldasid seal pitse, sokke ja salle. Väiksemad lapsed käisid iga valmis saanud eset näitamas, olles ise õigusega uhked.

Laadal Topeltkink osalenud lastekodudest oli Metsatareke väljas ilmselt kõige suurema esindusega. Lapsed said hea kogemuse omavalmistatud toodete reklaamimise, ostjatega suhtlemise ja rahaga ümberkäimise alal.

Ülemiste keskuse juhi Guido Pärnitsa sõnul on jõululaat Topeltkink keskuse külastajate seas oodatud sündmus, sest inimesed väärtustavad aina enam isetehtud kingitusi ja meeneid. Ka asenduskodu lapsed ootavad iga-aastast laadamelu. Seekord esines laadalistele Rolf Roosalu. Lapsed said soovi korral teha näomaalinguid, toimus kingiloos ja külas käis jõuluvana.

Aitäh Metsatarekese kasvatajatele, kes lapsi juhendasid ja ise käed külge lõid! Aitäh Aivar Sanderile, kes meid Tallinna ja tagasi sõidutas, ning aitäh Ülemiste keskusele, kes asenduskodulastele niisuguse toreda päeva korraldas.

IMBI IVASK, Siimusti lastekodu Metsatareke direktor

blog comments powered by Disqus