Sangpommiaastale pandi punkt Dublinis

Eesti sangpommisportlastel jäi eelmise aasta viimaseks suuremaks ülesastumiseks osalemine Iirimaa pealinnas Dublinis toimunud maailmameistrivõistlustel. Sealt toodi mõned medalid ka Jõgevamaale.

Seekord peeti ühel ajal ja ühes kohas ära maailmameistrivõistlused täiskasvanutele, juunioridele ja veteranidele. Eestist lendas sinna 11liikmeline esindus. Võistluspaigaks oli Dublini ülikooli spordihoone ning peale kahevõistluse oli kavas nn pikk tõukamine. Naised võistlesid, nagu ikka, ainult rebimises.

Ainsa maailmameistritiitli võitis Eestile Palamuse vallas elav Ülo Kuusk ning see tuli talle pikas tõukamises. Ta lõi kaasa 65-69 aastaste ning üle 85 kg kaaluvate veteranide klassis ning oli 76 tõstekorraga parim (tõstevahendiks oli 16 kg kaaluv sangpomm). Kahevõistluseski tuli Kuusk medalile, ainult et see oli hõbedane. Tõukamises sai ta kirja 61 ja rebimises 229 korda.

Ka Jõgeva vallas elava Andres Metjeri jaoks kujunes edukamaks alaks pikk tõukamine. Tema võistles kuni 95 kg kaaluvate proffide hulgas ning sai 41 tõstekorraga (tõstevahendiks oli 32 kg sangpomm) neljanda koha. Kahevõistluses oli Metjer kuues.

“Andres Metjeri kiituseks võib öelda, et ta püstitas nii pikas kui ka tavalises tõukamises isikliku rekordi. Eneseületamine on võistlustel alati kõige tähtsam,” ütles Ülo Kuusk, kes on ka Eesti Sangpommispordi Liidu president.

Palamuse vallast pärit naisjuunior Eveli Pahurin tõi MMilt koju pronksmedali. Tema tulemuseks rebimises oli 89 korda (kasutas 24kilost tõstevahendit). Kasepää valla noor sangpommisportlane Ainar Aruväli võistles aga kuni 85 kg kaaluvate amatööride hulgas ning sai nii kahevõistluses kui ka pikas tõukamises kaheksanda koha. Tõukamises sai ta kirja 100 ja rebimises 104 tõstekorda ning pikas tõukamises 72 korda. Tulemused on saavutatud 24kilost pommi tõstes.

Eestlaste medaliarve suurendamise eest hoolitsesid veel veteranid Pille Kuusik, Endel Taro, Ruben Poljakov ja Andrei Kirs. Nii et ühetkokku võib eestlaste etteastet õnnestunuks lugeda. Ent Ülo Kuuse sõnul on sangpommispordi kandepind viimasel ajal kõvasti laienenud ning häid tegijaid hakanud võistlema tulema ka sellistest riikidest, kust varem konkurente karta polnud.

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus