Saskia Alusalu sai EMil 17. koha

Nädalavahetusel Minskis peetud kiiruisutamise mitmevõistluse Euroopa meistrivõistlustel sai Saskia Alusalu 17 startinu hulgas viimase koha.

Kõige paremini läks 21aastasel Adavere kiiruisutajal oma lemmikdistantsil: 3000 meetris näitas ta Minski pehmel jääl aega 4.24,31, mis andis 15. koha. 500 meetris lõpetas Saskia Alusalu ajaga 43,09 ning 1500 meetris 2.07,49ga, mõlemal distantsil andis see 17. koha. Võistlused lõpetanud 5000 meetri sõidus pääses starti vaid koondarvestuse kaheksa paremat.

“Sel hooajal ma EM-võistluseks otseselt ei valmistunud,” kirjutas Alusalu oma Facebook’i kontol. “Sellise otsuse võtsin koos treeneritega vastu seetõttu, et käesoleva hooaja võistlusgraafik on tihe ja treeninguteks jääb aega väga vähe. Võistluste vahepeal tuleb mahtu teha, et ka hooaja lõpus heas vormis olla ja edukaid starte teha.”

“Loomulikult ei tähenda see, et ma ei püüdnud endast parimat anda,” jätkas ta. “Lootsin siiski, et suudan hästi võistelda. Eile olin pettunud ja poetasin ka pisara, aga täna on mul uus siht silme ees. Tean, mida tegema pean, ja ma ei muretse, et olen halvas vormis. Pigem vastupidi – tehtud töö peab ennast hiljem ära tasuma.”

Mitmevõistluses tuli Euroopa meistriks tšehhitar Martina Sablikova, kellele järgnesid hollandlannad Ireen Wüst ja Antoinette de Jong.

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus