Kuidas leida jõulupuu?

Tänaseks-homseks on kodudes pühade-eelsete askeldustega ilmselt niikaugele jõutud, et aeg on mõelda kuuse toomisele.

Paljud, kes loodushoiu-usku või lihtsalt praktilisemad ja säästlikumad, on ammu jõulupärjale või lausa kunstkuusele üle läinud, kellele aga nii oma lapsepõlvemälestused kui laste ja lastelaste tulevased meenutused ja emotsioonid olulisimad, seavad sammud… kuhu siis?

Kuuski müüakse turgudel ja suurte ostukeskuste ees; nii mõnigi õnnelik võib jõulupuu väljavalimiseks sammud oma isiklikku metsa seada, aga on ka võimalus kuusk osta ja samas  see ise metsast välja valida ja koju tuua. Sellist varianti pakub juba mitmel aastal RMK. Sama asutus andis hiljuti välja ka Loone Otsa selleteemalise raamatu, mis räägib ühe loodusest võõrduma kippuva linnapere seikluslikust kuuseotsingust.

“Me käime liiga vähe metsas ja liiga palju ostlemas,” nentis raamatu autor.

Tõsi ta on.  Kui nüüd tõesti võtta koos lastega ette retk metsa ja otsida üles see päris oma jõulupuu, ehk saab sellest alguse suurem huvi matkamise, metsa ja looduse vastu. Vähemalt see on kindel, et selline kuuseke on veel armsam kui kusagilt platsilt ostetu, mis, mine tea, on ehk pealegi juba nädalaid tagasi valmis raiutud…

Toredaid metsaretki!

blog comments powered by Disqus