Jõgevamaale kaks meistritiitlit

Pühapäeval koduses Felixhallis toimunud U16 vanuseklassi Eesti meistrivõistlustel vabamaadluses võitis Põltsamaa Spordikooli noormaadlejatest esikoha kehakaalus kuni 73 kg kõik vastased kindlalt alistanud Jako Kivimägi. Naistemaadluses tõi Jõgeva Rammule meistrikulla Jana Deinekin.


Tänavu veebruaris selles vanuseklassis ka kreeka-rooma maadluses Eesti meistriks tulnud Jako Kivimägi esines kogu võistluspäeva jooksul enesekindlalt ning ei loovutanud vastastele punktigi. Kahes esimeses matšis sai ta seljavõidud Ilja Rubinovi (Rakvere) ja Alvar Novikovi (SKP) üle, poolfinaalis pidi tema 10:0 paremust tunnistama Anvar Sild Kadrinast. Finaalkohtumine Raoul Aho Leithamiga (Palusalu SK) oli samuti üsna ühepoolne – Kivimägi juhtis punktidega 6:0, kui suutis vastase seljatada.

Medali tõi Põltsamaale ka kehakaalus kuni 32 kg pronksi võitnud Egert Ast. Tõsi, osalejaid oligi selles kaalus vaid kolm ning kuigi Ast osutas nii esikoha võitnud Nikita Širokovile kui ka Sander Tagule südi vastupanu, jäi ta võiduta ja oli autasustamisel kõigist medalivõitjatest ilmselt kõige nukrama olekuga.

Medalimatšini jõudsid põltsamaalastest ka Penno Pall (kuni 47 kg) ja Silver Rump (kuni 59 kg), kuid mõlemad pidid otsustavates kohtumistes tunnistama vastaste paremust ja said viienda koha.  Hiljuti sumos Euroopa noortemeistriks tulnud Rump juhtis seejuures nii poolfinaalis hilisema meistri Kristo Viidase kui ka pronksimatšis Markus Julius Holmbergi vastu punktidega 6:0, kuid kaotas mõlemad kohtumised.

Meeskondlikult oli edukaim Kohtla-Järve SK Kuldkaru, Põltsamaa SK sai seitsmenda koha.

Kui naistemaadluse raskemates kehakaaludes oli Põltsamaal võistlustules 7-8 osavõtjat, siis kõige kergemas kaalus (kuni 37 kg) Jana Deinekinil konkurente ei olnudki ning Eesti meistritiitli võitmiseks Deinekin maadlema ei pidanudki. Põltsamaa neidudest oli edukaim Vladlena Steptšenko, kes sai kehakaalus kuni 62 kg viienda koha.

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus