Merilyn Saksing valiti maailma kolmekümne ilusama modelli hulka

Jõgeva neiu Merilyn Saksing (22) naasis novembri algul Hiinast, kus ta esindas Eestit rahvusvahelisel modellivõistlusel Miss Model of the World. Mainekal võistlusel jõudis neiu kolmekümne parema hulka.


Merilyn ei jää pikkuselt palju alla oma isale, Jõgeva saalihokiklubi Tähe peatreenerile Marko Saksingule. Nimelt on Merilyn 185 cm pikk ning kontskingi kandes on ta oma isaga ühe pikkune. (Marko Saksing on 194 cm pikk). Pikkus on modellitöös väga tähtis ja alla 170 cm pikkuseid modelle naljalt moelavadel ei kohta.

Modellitöö on sihvakale neiule olnud hingelähedane juba teismeeas. “Olen alati salamisi ihanud modellitööd teha. Kord otsis Schwarzkopf läbi Facebooki’i juuksevärvisarjale Palette reklaaminägu. Osalesin seal ja sain teise koha, Delfis läbi viidud rahvahääletuse tulemusena võitsin publiku lemmiku tiitli,” meenutas Merilyn möödunud aastal peetud võistlust, mis tema modellikarjäärile tõuke andis.

Samas olid Merilynil väga suured eeldused saada heaks saalihokimängijaks. “Käisin saalihoki trennis ja mul oli treeneri sõnutsi selle peale loomulikku annet. Kahjuks pidin spordiga  lõpparve tegema ajal, mil mul oli käsil Jõgeva kunstikooli viimane aasta ja aega muuks peaaegu ei olnudki. Tol hetkel oli tähtsam kunstikooli lõpetamine ja olen õnnelik, et selleni jõudsin, sest siiamaani võtan vahepeal pintsli kätte ja maalin, mida tunnen,” meenutas Merilyn koolipõlve ning lisas, et tal on lähitulevikus plaanis ka oma isikunäitus korraldada. Ka saalihoki on talle tänase päevani südamelähedane ning SK Tähe võistkondade tegemistega püüab ta end igati kursis hoida. 

Pole pidanud end näljutama

Merilyn lõpetas Jõgeva gümnaasiumi 2012. aastal kuldmedaliga. Toona oli tal mõttes minna Tartu ülikooli juurat õppima, kuid valituks osutus siiski sama õppeasutuse majandusteaduskond. Praegu on Merilynil pooleli lõputöö ettevõtlusmajanduse erialal.

Mis saab siis, kui ülikoolidiplom taskus, ei osanud Merilyn veel ennustada, kuid ühest erialast jääb talle kindlalt väheks. “Tulevikus plaanin end rohkem siduda iluvaldkonnaga,” märkis ta.

Hetkel jaotabki ta oma aega lõputöö kirjutamise ja modellinduse vahel. “Modellitöö vajab alati palju aega ja pühendumist. Vabakutselise modellina on elu kergem kui professionaalse modellina, kuid aega kulub sellele ikkagi omajagu. Siiski leian ma aega kõige ja kõigi jaoks,” lisas neiu.

Vabakutselise modellina töötamine tähendab, et Merilynil tuleb tööotsad ise leida. Samas on vabakutselise modelli elu proffidega võrreldes lihtsam, sest elukutselised modellid peavad paljust loobuma, et tööle pühenduda. “Hobimodellina on töö elukutseliste modellidega võrreldes vabam. Ma ei ole ennast kunagi näljutanud ega figuuri hoidmiseks eridieete pidanud. Söön, kuidas soovin, kuid üritan ebatervislikke toite mitte tarbida. Üldiselt teen kodust trenni, vahepeal satun ka jõusaali ja rühmatreeningutesse. Mina pole pidanud veel millestki modellitöö tõttu loobuma,” lisas ta.

Modellitöö tegemiseks ei piisa vaid ilusast välimusest. “Peamiseks ülesandeks on end näidata võimalikult loominguliselt ja isikupäraselt ning tuua välja parim endas. Kui tegemist on disaineri tellitud fotosessiooniga, siis peab esile tooma tema loomingu. Sama kehtib ka moeshowdel,” ilmestas Merilyn oma modellitööd. 

Koostöö välismaiste agentuuridega

Oktoobri algusest novembrini viibis Merilyn Hiinas iluduskonkursil Miss Model of the World. Sinna võistlusele sattusin läbi ühe väga toreda juhuse. “Nimelt soovitas mind sinna enda kodukoha inimene Sandra Ude (Inglise modelliagentuuri Yes Right Models modell-toim.) ja õnneks võeti tema soovitust kuulda. Olen talle selle eest väga tänulik,” mainis Merilyn.

Võistlusel osales 59 kaunitari üle kogu maailma ning mitu nädalat kestnud konkursil valiti Merilyn kolmekümne parema hulka. Võistluste kava oli äärmiselt intensiivne ning paari nädala jooksul tuli teha mitmeid fotosessioone ja ülesastumisi moelavadel. Seda kogemust peab Merilyn oma senise modellikarjääri kõige edukamaks.

Praegu soovib Jõgevalt pärit modell koostööd teha mõne välismaise modelliagentuuriga. “Tahaksin välismaal töötades kogemusi juurde saada, kuid kindlat eesmärki pole enesele seadnud,” sõnas ta. Modellitööga tahab Merilyn tegeleda nii kaua kui võimalik. Tema sõnutsi on selles sfääris võimalik töötada ka kõrges eas. “Kõik oleneb sellest, kuidas enda eest hoolitseda. Ka vanemas eas võimalik osaleda fotosessioonidel ja videote tegemisel  reklaamide jaoks,” teadis ta.

EILI ARULA

blog comments powered by Disqus