Kabetajate võistlusrohke nädalavahetus

Möödunud laupäeval toimunud Jõgeva Kabeklubi seeriavõistluse VII etapil pälvis 13 punktiga 18st etapivõidu Uno Plakk, ta oli edukaim ka eelmisel etapil. Teine koht läks 12 punktiga Piret Viirmale (Järvamaa Kabeklubi), seeriavõistluse liider Enno Eerma oli 11 punktiga 3., sama arvu punkte kogusid veel Imre Anton (Nõmme Kabeklubi), Kaljo Siimer, Maldon Haljas (Kunda) ja Raimo Karjus (Nõmme Kabeklubi).

Enne lõppetappi on endiselt seeriavõistluse liider 78 punktiga Enno Eerma, tema lähimal jälitajal Uno Plakil on 76 punkti. Seeriavõistluse võiduks piisab Eermale viimasel etapil ka punkisest kaotusest oma konkurendile, kes peab seejuures koguma vähemalt 13 punkti. Praegu kokkuvõttes 3.-6. kohal olev nelik – Kaljo Siimer 71, Maldon Haljas 70, Imre Anton 66 ja suurmeister Kaari Vainonen (Lasnamäe Kabeklubi) 59 punktiga, kusjuures viimasel on veel mängimata arvesseminev etapp – konkureerib veel kolmandale kohale. Esikümnesse mahuvad veel Kaarel Ots 53, Orme Kaul (Rakvere) 51, Merilii Jalg 48 ja Mihkel-Kalju Tammeveski (Tallinn) 47 punktiga. 

Seoses tiheda võistluskalendriga on kalenderplaani muudetud ja viimane etapp toimub 5.detsembril.

Pühapäeval Jõgeva Majandusühistu 37. kabeturniiril läks esikoht Algo Laidveele 19 punktiga 22st, järgnesid Enno Eerma 17, Kaljo Siimer 13, Mihhail Lazarev (Tartu) 12, Maido Anslan 11, Sulev Luht ja parim naisvõistleja Aili Visnapuu (Tartu) 10 punktiga.
Eelolev nädalavahetus on taas võistlusrohke. Laupäeval kell 10 algab Palamuse gümnaasiumis Paunvere 19. kabeturniir, kus selgitatakse paremusjärjestus neljas noorte vanuseklassis ning naiste ja meeste arvestuses, Pääsküla gümnaasiumis aga toimub kahepäevane rahvusvaheline turniir Nõmme Sügis. Mõlemal turniiril võisteldakse 64ruuduses kabes.

JÕGEVA KABEKLUBI

blog comments powered by Disqus