ETK muutus Coop´iks – miks ja kuidas?

Ligi sajand tegutsenud ETK kannab nüüd nime Coop Eesti. Tegemist on pikalt kaalutletud jõulise sammuga tulevikku.

Coop on rahvusvaheline tarbijateühistute võrgustik, mille liige on ETK olnud alates 2005. aastast. Nüüd, pärast kümneaastast koostööd ühtlustame ka oma ärilise kaubamärgi, muutudes nõnda ühtsemaks sisemiselt ning paremini mõistetavaks meie rahvusvahelistele koostööpartneritele. Tarbijate ühistud, mis hakkavad kandma Coopi märki, jäävad juriidiliselt tegustema oma seniste nimede, põhikirjade ning rekvisiitidega. Oleme jätkuvalt Eesti kapitalil tegutsevad ning eestimaalasi ja meie külalisi teenindavad ettevõtted.

Kõikidel ühistutel ühine katusbränd

Coop on lühend sõnast cooperative, mille eestikeelseks vasteks on sõna kooperatiiv. Seega hääldame me ka oma uue kaubamärgi nime k-ga ehk koop.

Ajalooliste erisuste tõttu olid ETK ühistud logode ja visuaalse identiteediga väga erinevad. Nüüd on kõikidel ühistutel sarnase kujundusega logod ning ühine katusbränd, mille all tuuakse välja kohalik nimi. Nii on ka Jõgeva Majandusühistu edaspidi Coop Jõgeva. Juriidiliselt tegutseb ühistu edasi endise nime ning rekvisiitidega.

Coop´ina soovime olla rohkem rahvusvahelises koostöös. See teeb meid tugevamaks läbirääkimistel rahvusvaheliste suurkorporatsioonidega, aga samuti ka kohalike suurtootjatega ja maaletoojatega, mis omakorda annab võimaluse pakkuda tarbijatele senisega võrreldes mitmekesisemat kaubavalikut.

Suhtleme edaspidi rohkem globaalselt, ent kaupleme jätkuvalt lokaalselt. Kui selle tulemusena hakkavad näiteks mõne rahvusvahelise suurettevõtte tooted kohalikus AjaO kaupluses vähem maksma, võidavad antud koostööst kõik.

Coop Jõgeva omandis 23 poodi ja restoran

Coop Eesti kuulub EuroCoop´i, mis ühendab 4500 ühistut, 450 tuhat töötjat, 36 tuhat müügipunkti ja üle 30 miljoni kliendi. EuroCoop tegutseb 20 riigis, olles Euroopa suurim ühistute võrgustik, millesse liitunute aastane koondkäive oli möödunud aastal 76 miljardit eurot. Seda on Eesti riigieelarve kogumahust ligi 10 korda rohkem.

Pikaajaliste traditsioonidega Jõgeva Majandusühistu loodi 1919.aastal. Coop Jõgeva omandis on praegu 23 poodi ja restoran “Kosmos”.

Coop Jõgeva klientomanikud ehk ühistute liikmed tegutsevad jätkuvalt kõikse-kõikse eestimaisemate ning kokkuhoidvamate kaupluste arengu nimel.

TOOMAS VAHUR, Coop Jõgeva juhatuse esimees

blog comments powered by Disqus